Lag havrekjeks til jul! Disse er utrolig gode på smak, med et hint av lakris og sjokoladedekor. De er litt utfordrende å kjevle ut, men det glemmer du raskt når du setter tennene i disse herlighetene.

Ingredienser

HAVREKJEKS

200 g lettkokte havregryn
1 1/2 dl vann , kokende
150 g smør , romtemperert
100 g sukker
200 g hvetemel (ca.)
1 1/2 ts lakrispulver
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

SJOKOLADEDEKOR

100 g mørk kokesjokolade , smeltet

SLIK GJØR DU

Havrekjeks med lakris og sjokolade

Hell vannet over havregrynene, og la det stå å trekke noen minutter. Visp smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper). Ha havregrynsblandingen sammen med hvetemel, lakris, bakepulver og salt, oppi smørblandingen, og elt det raskt sammen. Pakk deigen inn i litt plastfolie eller lignende og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time (gjerne over natten).

Del deigen i 3 biter, og kjevle hver del ut mellom to ark med bakepapir. Kjevle ut deigen til den er 3-5 mm høy, stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer, og sett dem på bakepapirkledd bakebrett (oppskriften gir ca. 40 havrekjeks.) Sett bakebrettet i kjøleskapet i ca. 15 minutter, og stek deretter kjeksene ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 11-13 minutter, til kjeksene er gjennomstekte og gylne i kantene. Følg med mot slutten av steketiden.

Avkjøl kjeksene på rist. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen, og ha sjokoladen i en sprøytepose eller lignende. Klipp et lite hull i sprøyteposen og dekorer kjeksene. La sjokoladen stivne helt, og oppbevar kjeksene i tett kakeboks.

Havrekjeks med lakris og sjokolade

TIPS

  • Lakrispulver fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i enkelte nettbutikker.

ENJOY!

Inspirasjon til disse kjeksene har jeg funnet i juleutgaven av Maison Mat&Vin, men jeg har gjort noen endringer. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, takk for fin matblogg. Disse kjeksene hørtes veldig lekre ut. Men hvor kjøper man rå lakrispulver?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste