Disse havrekjeksene med friske blåbær og et hint av sitron går unna i en fei hjemme hos oss. Det er ikke det minste rart siden de er utrolig gode på smak! Prøv dem du også!

Ingredienser

125 g smør
150 g brunt sukker
1 stort egg
125 g hvetemel
100 g havregryn , gjerne lettkokte
1 ts bakepulver
1 klype flaksalt
1 (økologisk) sitron , finrevet skall + 2 ts sitronsaft
100-125 g blåbær

SLIK GJØR DU

Vask sitronen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende, og legg til side. Klem ut ca. 2 ts sitronsaft.

Ha smør og sukker i bakebollen og pisk til det er kremete. Tilsett egget og rør godt sammen. Ha i hvetemel, havregryn, bakepulver, salt, sitronskall og sitronsaft og rør sammen. Tilsett blåbærene og rør forsiktig sammen slik at de fordeler seg noenlunde jevnt i deigen, men pass på at du ikke knuser alle bærene. Deigen skal være litt klissete.

Finn frem litt plastfolie eller lignende og fordel deigen oppå. Form en pølse og rull plasten rundt. Legg rullen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Forvarm stekovnen til ca. 180 grader (over- og undervarme). Fjern plastfolien og skjær opp pølsen i ca. 15 jevnstore biter, og trill dem deretter til kuler. Fordel kulene på to bakepapirkledde stekebrett. Havrekjeksene stekes midt i ovnen til de er gylne, etter 15-17 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og flytt stekebrettet eventuelt et hakk opp i stekeovnen dersom kjeksene trenger litt mer farge oppå. La dem ligge i ca. 5 minutter på stekebrettet før du løfter dem forsiktig over på en rist for avkjøling.

Nyt havrekjeksene med en kopp te, kaffe eller et glass kald melk.

TIPS

 • Bruk friske blåbær da frosne bær gjerne kan bli litt vassen.
 • Siden kjeksene inneholder friske blåbær har de begrenset holdbarhet. Oppbevar dem derfor i tett boks i kjøleskapet. Da er de holdbare et par dager. Jeg har dessverre ikke fått testet holdbarheten, for boksen ble tom samme dag …
 • Deigen kan fryses slik at du kan steke opp kjeks når behovet skulle melde seg. Form dem gjerne til kuler før du fryser dem ned. Husk å la deigen tine før du steker havrekjeksene.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Synes bloggen din er helt super!
  Har du brukt amerikanske butikkblåbær eller norske skogsblåbær i denne oppskriften?

 2. Nydelige kjeks. Nå benyttet jeg nyplukkete tyttebær, og det synes mannen min og jeg fungerte svært godt

 3. Julevariant.
  Testet disse nå, og de falt virkelig i smak.
  Prøvde med frosne bær fordi jeg ikke hadde ferske, og kan bekrefte at de ble noe soggy. Stekte de ca 20 min, kjølte de litt ned, vippet de forsiktig rundt og stekte de på undersiden også, 5 minutter ekstra og tilsamen nærmere 25 min fordi de ble tykke.
  De ble skikkelig gode, men kjører nok ferske bær neste gang.
  Tilsatte en knivsodd nellik og ca en hal ts kanel i deigen og det ble en nydelig og mild julesmak.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste