The Hummingbird Bakery er et obligatorisk stoppested om du er på visitt i London. Bakeriet bugner av de deiligste bakverk, og det sies at folk står i kø rundt kvartalet for å få en bit av herlighetene. Du trenger imidlertid ikke å reise til London for å ta del i de gode smakene, du kan nemlig lage herlighetene selv på ditt eget kjøkken. I kokeboken "the hummingbird bakery - kakeboken", fant jeg denne oppskriften, som vekket gode kakeminner med smaker fra min oldemors kjøkken. Finn frem:

Ingredienser

270 g usaltet smør romtemperert
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
380 g hvetemel
1/2 ts salt
1 ts natron
1/2 ts kanel
110 g havregryn
200 g rosiner

SLIK GJØR DU

Rør smør og sukker luftig og kremete med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter eggene, ett av gangen og rør godt. Sikt hvetemel, natron og kanel i en bolle, tilsett havregryn og salt og bland godt sammen. Tilsett det tørre i smørblandingen og bland det hele godt sammen. Rør til slutt inn rosinene med en slikkepott eller lignende.

Ha deigen på et melet bakebord og trill til en pølse. Del opp i passende emner (20-24 stk), alt etter hvor store cookies du ønsker. Trill til kuler og legg på bakepapirkledt stekebrett med god avstand mellom hver. Stekes ved ca 175 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyldenbrune og faste. La de hvile litt på stekebrettet, før du avkjøler de ytterligere på en bakerist. Oppbevares i tett boks.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser gode ut selv om jeg personlig nok hadde byttet ut rosinene med sjokolade. Hadde sikkert funka det også! ;o)

    Men bare et lite spørsmål som kanskje du kan svare på: Innimellom kommer man over oppskrifter der man skal bruke usaltet smør, men til gjengjeld må man da som regel tilsette salt i tillegg. Hvorfor det? Jeg pleier selv å overse det glatt, bruke vanlig smør og la være å tilsette ekstra salt…

  2. okei, disse var farligt gode!!! kan virkelig anbefales! de ble bakt i helgen, måtte til med litt mer mel for å få til en pølse på kjøkkenbenken, men de ble virkelig gode. Skal bakes på nytt til helgen for å tas med på påsketur, skjønner ikke hvor første ladning tok veien… 🙂

  3. Lagde disse og tok med på jobb og det var en stor suksess! Fikk mange hyggelige komentarer. Blandt annet: “It’s hard to make a perfect cookie; crisp at the edges, soft in the midle, but you did it”. Så tusen takk for oppskrift! Jeg tilsatte litt vanijesukker og kardemomme i tilegg, og klemte kulene litt flate før steking.

  4. Jeg har rykende ferske Havre- og rosincookies à la The Hummingbird Bakery:-)) Supergode, må prøves!! Tusen takk for oppskrift!!

  5. Dette ble nydelig! Men siden fulgte veiledningen til punkt og prikke glemte jeg vaniljesukker, har du mulighet til å putte det inn så jeg ikke glemmer det neste gang også?
    Eh, og så lurte jeg på om du virkelig setter dem i ovnen i kuleform, hos meg trengte de et lite flattrykk for å bli jevne..
    Takk for inspirerende blogg!

  6. Helt nydelig smak av kanel rosin å havregryn å perfekt å ha en kjeks med på trening for å få opp energien i en hard treningsøkt av og til tommel opp for denne oppskriften ❤️

Leave a Reply to Tale Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste