I dag kan jeg friste med smakfulle, mettende og sunne myke havrekjeks med banan, mørk sjokolade og tranebær. De er kjappe å lage, og nydelige til for eksempel ettermiddagskaffen, som turmat eller som et lite mellommåltid når du bare har lyst på noe godt.

De kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig, bruk gjerne andre typer tørket frukt og bær. Sjokoladen kan gjerne byttes ut med hakkede nøtter.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

100 g havregryn (store)
50 g havremel
50 g gresskarkjerner
50 g tranebær
25-50 g mørk sjokolade , hakket
1 ss chiafrø
1/2 ts bakepulver
2 klyper flaksalt
1 banan (brun)
1 egg
1-2 ss flytende honning

SLIK GJØR DU

Havrekjeks med banan

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem et bakebrett som du dekker med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene, inkludert tranebær og sjokolade, i en bolle og rør sammen. I en annen bolle moser du bananen, og rører inn egg og honning. Dersom bananen er ganske fast kan du benytte stavmikser til å mose bananen. Rør deretter bananblandingen sammen med de tørre ingrediensene. La deigen hvile ca. 5 minutter.

Bruk en isskje eller to spiseskjeer og form deigen til jevnstore kuler som du plasserer på bakebrettet med litt mellomrom mellom. Press dem ned slik at de er ca. 2 cm høye.

Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til kjeksene er ferdigstekte. De skal fortsatt være litt myke.

Avkjøl havrekjeksene på rist og oppbevar dem deretter i tett boks. Dersom du ikke skal spise alle innen et par dager anbefaler jeg å oppbevare dem i fryseboksen og ta opp etter behov.

Havrekjeks med banan

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste