Når det serveres hjemmelaget burger med godt tilbehør her hjemme høster jeg mammapoeng i fleng. Her er en av Mathias sine favoritter. Til 6 burgere trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

HAMBURGERE (6 burgere)

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper

TILBEHØR OG GARNITYR

6 halvgrove hamburgerbrød
6 skiver bacon
2 store tomater , i skiver
6 blader salatblader
6 skiver cheddar
ketchup

SLIK GJØR DU

Hamburgerbrødene: Lag hamburgerbrødene etter oppskriften. Lag dem gjerne flere dager før de skal serveres og legg dem i fryseren. (La brødene tine i romtemperatur og varm dem litt i stekeovnen/på grillen rett før servering.)

Hamburgerbrød

Del opp kjøttdeigen/karbonadedeigen i 6 deler (150-180 g), og form jevnstore burgere, ca. 1 ½ cm høye. Bruk gjerne hendene (fukt dem med vann) og ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig, så unngår du at burgerne blir kompakt. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper. Stek burgerne i nøytral olje og varm stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt. Pass på å ikke oversteke, da blir burgeren tørr og kjedelig. Selv foretrekker jeg at burgeren har et hint av rosa i midten. Burgerne bør stekes umiddelbart før de skal serveres, men du kan gjøre klar burgerne tidligere på dagen (og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet).

Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem gjerne en gang underveis. Følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Skjær opp resten av garnityret som angitt ovenfor.

Ved servering deler du hamburgerbrødene i to og fordeler burger og garnityr oppå i (for eksempel) denne rekkefølgen:

  1. Hamburgerbrød (smøres med ketchup)
  2. Salatblader
  3. Tomatskiver
  4. Hamburger
  5. Cheddar
  6. Bacon

Plasser resten av brødet som kronen på verket, og stikk gjerne en pinne gjennom lagene for å holde det hele sammen. Server gjerne ovnsstekte potetstaver som tilbehør.

Sjekk også ut oppskriften på hamburger med eple, bacon, brie og rødløkskompott (bak til høyre).

VELBEKOMME!

Denne burgeren er en av tre burgere som jeg laget på Sommeråpent på NRK i sommer. De øvrige burgerne + tips til «burgerfest» + link til opptaket finner du her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Er denne burgeren god med chilikremen du har brukt til andre burgere? Eller passer den ikke med denne burgeren?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste