Her kommer en reprise på en deilig gulrotdip med ingefær som tidligere er blitt publisert som tilbehør til denne salaten. Kombinasjonen gulrot og ingefær er nemlig magisk - prøv den du også!

Annonse

Ingredienser

4 gulrøtter , i små biter
3 ss ingefær , revet
1/2 dl vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts flytende honning
1/4-1/2 ts gurkemeie
2 ss crème fraîche eller rømme
salt

SLIK GJØR DU

Skrell/vask gulrøttene og skjær dem i små, jevnstore biter. Ha dem i blender/kjøkkenmaskin med kniver sammen med vann, olivenolje, sitronsaft, honning og gurkemeie. Kjør det til du har en jevn og glatt puré. For å få den silkemyke konsistensen på dippen trenger du en kraftig blender/kjøkkenmaskin med kniver, ettersom du skal finmose rå gulrøtter. Dersom du ikke har det kan det være lurt å rive både gulrøtter og ingefær på et rivjern, før du kjører dem med stavmikser eller lignende. Tilsett crème fraîche og kjør den litt til. Smak til med salt og eventuelt litt mer sitron eller honning, om nødvendig.

Serveres som dip eller tilbehør til salater, falafel ol.

Dipen oppbevares tildekket i kjøleskap, og er holdbar i 3-4 dager.

Gulrotdip med ingefær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.