Hipp hipp hurra, i dag er det den store vaffeldagen! I den anledning vil jeg dele en oppskrift på grove vafler som gjerne kan spises til hverdags. Nydelig til frokost, lunsj eller kvelds, eller hvis du bare har lyst på noe godt. Min "go to"-oppskrift dersom brødboksen plutselig er tom.

Ingredienser

50 g smør + litt til steking
100 g fullkornsmel
100 g hvetemel
50 g havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
4 dl melk
2 egg

SLIK GJØR DU

Smelt smøret på middels temperatur i en liten kjele. Sett til side. Mål opp alle de tørre ingrediensene, ha dem i en bolle og rør sammen. I en annen bolle rører du sammen melk og egg.  Rør det sammen melblandingen, og rør til slutt inn det smeltede smøret. La vaffelrøra stå i 15-20 minutter. Dersom røra virker litt «deigete» kan du røre inn litt mer melk eller vann.

Varm opp vaffeljernet. Åpne jernet og pensle både oversiden og undersiden med smeltet smør. Ha oppi passe mengde vaffelrøre, litt mindre enn det som fyller alle hjertene, og lukk lokket. La vaflene steke til de er gylne og fine. Løft vaflene forsiktig ut med en stekespade og legg dem på en stekerist for avkjøling. Ikke legg vaflene oppå hverandre for da blir de myke.

Serveres mens de enda er lune med ønsket tilbehør, for eksempel syltetøy, friske bær og en rømmeklatt, eller noen skiver brunost.

grove vafler

Hvis du ikke bruker all vaffelrøra, kan resten settes (tildekket) i kjøleskapet. Den er holdbar i flere dager, avhengig av holdbarheten på ingrediensene du har brukt.

Alle vaffeloppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste