Det er ikke til å stikke under en stol at det går mye i curryretter hjemme hos oss. Hele familien elsker det, og spesielt junior på 14. Her kommer en variant med grønn karripasta, saftig kylling og deilige, sprø grønnsaker.

Ingredienser

CURRYEN

500 g kyllingfilet (gjerne lårfilet), i strimler
nøytral olje til steking
4 dl kokosmelk , fet type
1 rødløk , i tynne båter
1/2 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
75-100 g grønn karripasta , smak til
3 1/2 dl kyllingkraft
2 stilker sitrongress
1 ss soyasaus (thai)
1 ss asiatisk fiskesaus
1 lime , smak til
1-2 ts sukker
1 rød paprika , i tynne strimler
4 vårløk , finsnittet
2 mini pak choi
1 neve sukkererter , delt i to

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller nudler
1 lime
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok ris eller nudler etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Ha kyllingen i en bolle eller lignende og sett til side. Stek gjerne kyllingen i to omganger.

Stek rødløk i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter karripastaen. (Husk at karripasta har ulik styrke, så det kan være lurt å prøve seg litt frem dersom du ikke har brukt den før.) La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett kyllingkraft, kokosmelk, paprika og sitrongress (knus den brede enden med baksiden av en kniv eller lignende). Gi suppen et oppkok, smak til med soyasaus, fiskesaus, limesaft og sukker, og la den trekke i 5–8 minutter. Fjern sitrongrseset, tilsett deretter kyllingen og la det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter ytterligere 3–5 minutter.

Rett før servering tilsettes vårløk, sukkererter og pak choi. Server curryen umiddelbart med frisk koriander, lime og nykokt ris eller nudler som tilbehør.

Grønn kyllingcurry

TIPS

  • I stedet for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljong. Bland ut fonden eller buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
  • Pak choi kan erstattes med spinat. Aubergine, squash og gulrøtter smaker også godt i denne retten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste