Kombinasjonen grønn curry, kokosmelk og torsk er nydelig! Torsken har her også fått selskap av brokkolini og vårløk, men du kan benytte det du har tilgjengelig (se tips nederst). Vær oppmerksom på at du må ta mengden grønn karripasta med en klype salt, da karripasta har ulik styrke. Du må derfor smake deg frem til du finner en fin balanse mellom de ulike smakene.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

600-700 g torsk eller annen hvit fisk
2 sjalottløk , i terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
2-3 ss grønn karripasta (smak til)
4 dl kokosmelk
1/2 lime , saften
1 ss asiatisk fiskesaus
1-2 ts brunt sukker
3-4 vårløk , finsnittet
200-300 g brokkolini
250 g risnudler
frisk koriander
1 neve cashewnøtter , grovt hakket
chiliflak

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt. Skjær opp fisken i jevnstore biter, ca. 2 x 2 cm.

Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett grønn karripasta og la det surre med et par minutter, og tilsett deretter kokosmelken. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med eventuelt mer karripasta om nødvendig, samt limesaft, fiskesaus og brunt sukker til du får en fin balanse mellom smakene.

Ha fiskebiter og vårløk i sausen (øs sausen over fisken). La det stå å trekke 3-5 minutter, til fisken er gjennomkokt.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Kok også brokkolini i 3-4 minutter, til de er møre og fine (kok dem gjerne i kjelen sammen med nudlene).

Server curryen umiddelbart sammen med risnudler og brokkolini, og topp det hele med frisk koriander, cashewnøtter og eventuelt chiliflak.

Grønn curry med torsk og brokkolini

TIPS

    • Varier med annen type fisk, for eksempel laks og sei. Bruk gjerne frossen fisk, som du tiner i kjøleskapet over natten.
  • Bruk det du har av grønnsaker, for eksempel gulrøtter (i tynne staver), paprika og spinat. Grønn karripasta kan gjerne erstattes med rød karripasta, hvis du heller foretrekker det.
  • Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste