Goro er en av våre eldste julekaker, tynne, sprø og søte kjeks med hint av kardemomme og sitrus. De stekes i gorojern som gir dem et pent mønster. Tradisjonelt skal goro kjevles ut og skjæres til før de stekes, noe som er en møysommelig og ganske tidkrevende prosess. I denne oppskriften har jeg imidlertid "juksa litt" - røra plasseres i gorojernet med en skje og stekes på samme måte som du steker krumkaker. Enkelt, lekkert, kjapt og veldig godt!

Annonse

Ingredienser

175 g smør , smeltet
3 egg
175 g sukker
2 dl kremfløte , stivpisket
150 g hvetemel
150 g potetmel
1/2 ts kardemomme
1/2 sitron , finrevet skall
2 ss smør , smeltet (til pensling)

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og sett det til avkjøling.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn det smeltede, noe avkjølte smøret, litt etter litt. Visp kremfløten til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Sikt hvetemel og potetmel og tilsett i røra sammen med kardemomme og finrevet sitronskall. Vend det hele forsiktig sammen til alt er godt blandet. La røra svelle i ca. 30 minutter.

Varm opp gorojernet og pensle det med smeltet smør. Ha en liten klatt røre (en barneskje/liten spiseskje – prøv deg frem) i hvert kammer og stek til de er gylne og gjennomstekte. Ha kakene umiddelbart over på en skjærefjøl el. og renskjær kantene, før du legger dem til avkjøling på en bakerist. Pensle gorojernet på nytt med litt smeltet smør og stek til røra er brukt opp. Kakene må være helt avkjølte før de stables oppå hverandre.

Goro

Goro oppbevares i tett kakeboks og er holdbare i ca. 1 måned. Du kan lese mer om oppbevaring og holdbarhet av julebakst her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.