Hjemmebakte, sprø knekkebrød er alltid populært, og de blir aldri gamle her i huset. De kan nytes hele dagen, hvis du vil. Knekkebrød passer til "alt", enten det er med godt pålegg til frokost, lunsj eller kvelds. Det er et ypperlig mellommåltid og deilig tilbehør for eksempel til en suppe, eller sammen med gode oster hvis du vil kose deg litt ekstra. Bak dem du også, da vel! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

175 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g chiafrø
2 ts fiberhusk
1-1 1/2 ts maldonsalt
5 dl vann
chiafrø til å strø på toppen

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Mål opp og rør de tørre ingrediensene godt sammen, og tilsett deretter vannet. Rør det hele sammen og la det stå å svelle i 5-10 minutter, til du har en «grøtete» masse. Fiberhusk fås kjøpt i helsekostforretninger og velassorterte dagligvareforretninger, og er en glutenfri fiberblanding som suger opp væske og gjør deigen lettere å bearbeide.

Fordel røren på to bakepapirkledde bakebrett. Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover. Dette er viktig for å få et vellykket resultat, hvis ikke kan knekkebrødene bli ujevnt stekt, og du ender opp med noen brente knekkebrød, mens resten er myke. Det kan derfor være vel verdt å investere noen ekstra minutter i dette arbeidet. Strø gjerne over litt ekstra med chiafrø (eller andre frø/kjerner) over knekkebrødene.

Sett begge brettene i ovnen samtidig, og la dem først steke ved 160 grader i ca. 10 minutter. Bruk pizzahjul eller kniv og del opp i passende biter, for eksempel 4×4 biter på hvert brett, tilsammen 32 knekkebrød. Sett brettene tilbake i stekeovnen og bytt plass ca. hvert 15/20 minutt. Knekkebrødene er ferdige etter 50-60 minutter total steketid, men dette varierer så her må en følge med mot slutten av steketiden. Dersom du til tross for iherdig innsats med å stryke utover massen jevn likevel har ulik tykkelse på deigen, kan det være lurt å ta ut de tynneste knekkebrødene når de er ferdige, og la de litt tykkere variantene (oftest de som er i midten) få steke litt til, til de er ferdigstekt.

Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og la dem avkjøles helt på rist. Knekkebrødene oppbevares i tett boks, og er holdbare i flere uker. Nytes med godt pålegg, som tilbehør til ost, sammen med en god suppe – eller alene.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei og takk for en fin ,fin blogg. Når jeg lager knekkebrød har jeg fått tips om å dekke deigen med plastfolie og kjevle den tynn. Perfekt resultat hver gang.

 2. Kjempegode knekkebrød – jeg følger samme tips som ovenfor – dekk med plast og kjevle over. Tidsbesparende og jevnt resultat. I tillegg kan man strø over havsalt, rosmarin, reven parmesan etc for smakstilsetning. Pleier også å fjerne bakepapir og snu knekkebrødene opp ned på bakeplata når jeg skrur av ovnen. Lar de da bli liggende i ovnen å tørke, lager de gjerne på kvelden og de ligger da i ovnen til neste morgen. Alltid sprøe!

 3. For å få næring av linfrøene, må de knuses. Ellers kommer de hele ut igjen. Knuste linfrø er å få kjøpt, eller bruke morter.
  Kjempegode knekkebrød.

 4. Hei Trine
  Jeg lurer på om det er andre ting jeg kan ha i isteden for fiberhusk? Vi bor i Italia og har ikke klart å finne ut hva fiberhusk er her. Jeg baker endel av de eltefrie rundstykkene dine her men kunne tenkt meg å lage knekkebrød også.

  1. Se om du finner noe som heter Psyllium; fiberhusk er lagd av dette og koster vesentlig mindre enn fiberhusk

  2. Jeg bruker havremel som erstatning. Fungerer utmerket. Nydelige, sprø knekkebrød hver gang. Kjevler ut mellom to bakeark, blir helt jevne. I tillegg bruker jeg varm vann. Chiafrøene ‘utvider’ seg bedre og deigen blir lettere å jobbe med. Takk for deilig oppskrift

 5. Hei. Noen tips til hvorfor knekkebrødet ikke vil løsne fra bakepapiret. Er ikke mulig å få det av.

  1. Har erfart at det er stor forskjell på bakepapir. Noen henger veldig fast mens andre løsner lett. Husker ikke hvilke merker son er best, men har noen hvite bakeark fra Rema nå som løsner lett

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste