Den beste pizzasausen lager du selv. Denne varianten er også en av de enkleste siden den ikke skal kokes. Det er nemlig ikke verre enn at de hermetiske tomatene helles i et dørslag slik at overskuddsvæsken kan renne av, og deretter tilsettes hvitløk, chili, olivenolje, salt og pepper. Rør godt sammen - og det var det! Enklere kan det nesten ikke bli, men skal det smake godt må du benytte gode tomater.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig
1 boks hermetiske tomater (400g) av god kvalitet
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4 rød chili (kan sløyfes) (ca.), finhakket
1 ss olivenolje
1/2 ts sukker (smak til) (ca.)
salt og pepper
garnityr, for eksempel 1 mozzarella, 70 g parmaskinke og frisk oregano

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse.

Hell tomatene i et dørslag og la dem renne av uten at du rører i dem, i ca. 15 minutter. Rør sammen de avrente tomatene, finhakket hvitløk, finhakket chili og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende, men det er slett ikke nødvendig. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at de gode smakene får satt seg.

Ca. 30 minutter før du skal steke pizzaen setter du bakesteinen/bakestålet i ovnen og setter ovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Du kan lese mer om steking av pizzabunn her og her.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. Fordel pizzasausen og ønsket garnityr over deigen. Ta tak i bakepapiret og dra pizzaen over på bakesteinen/bakestålet, eller bruk en stor pizzaspade hvis du har. Stek til pizzaen er ferdig, etter ca. 7 minutter ved ca. 300 grader. Fordel frisk oregano (eller andre friske krydderurter) over pizzaen og server umiddelbart.

Mutti tomatsaus til pizza

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, du skriver at du setter på ovnen og setter inn pizzastålet 30 min før du skal steke pizzaen. Min erfaring er at pizzastålet må stå i ovnen i over en time etter at ovnen er blitt varm og da på full guffe. Jeg regner 1,5-2 timer på å varme ovn og stål, og da blir pizzaen stekt på 3-4 minutter og noen ganger raskere. Mutti tomater er knallbra og brukes her i ovnen til alt mulig.

 2. Hei Richard,

  En ting som er sikkert er at variasjonen mellom stekeovner er store. Og større/tyngre stål vil naturligvis bruke lenger tid. Er blant annet derfor vi anbefaler Baking Steel Original. Modernist Cuisine Special Edition bruker bortimot timen på å bli varmt uansett hvilken stekeovn du har.

 3. Hei! Hva er spesielt med denne hermetiserte Muttitomaten? Er den så forskjellig fra annen hermetisert tomat? Jeg får kikke etter den neste gang jeg er på butikken, men i morgen tar jeg det jeg har i skapet.

 4. Hei! Jeg bruker hermetiske plommetomater som er søtere enn vanlige. Da trenger en ikke tilsette så mye sukker som her

 5. Hei 🙂 hva er holdbarheten på denne i kjøleskap??
  Svar meg gjerne på mail, da hadde jeg vert veldig glad!!! ❤

  1. Jeg har ikke testet det selv over lengre tid, men vil tro at den er holdbar 3-6 dager i kjøleskapet (tildekket). Sausen kan fint fryses.

 6. Kan ein bytte ut hermetiske tomater med ferske tomater? I tilfelle korleis blir oppskrifta då?

  1. Ja, det kan du. Bruk samme mengde tomater som du skålder (fjerner skinnet på), skjærer i biter, lar renne av og deretter tilsetter i sausen. Deretter bør du nok kjøre den med en stavmikser. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste