Med en pølsesnabb, noen grønnsaker og et par bokser med kikerter og linser på lur, kan du trylle frem et enkelt, næringsrikt og smakfullt måltid på kort tid.

Ingredienser

225 g chorizo , speket (gjerne spicy)
1 løk , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika stor, i terninger
300 g hermetiske tomater , hakkede
300 g kikerter (hermetiske)
300 g røde linser (hermetiske)
3 1/2 dl kyllingbuljong , kraft eller utblandet fond (smak til)
1 ts spisskummen
sukker (smak til)
chiliflak (smak til)
100 g frisk spinat
salt og nykvernet sort pepper
persille eller koriander, grovt hakket

SLIK GJØR DU

Rens og skjær opp grønnsaker og chorizo som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Skyll kikerter og røde linser under rennende vann i ca. 1 minutt og la vannet renne av.

Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne med høye kanter og fres løken et par minutter, før du tilsetter hvitløk og paprika. Legg grønnsaksblandingen til side. Stek chorizoen i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter grønnsaksblandingen, hermetiske tomater, kikerter, linser og kyllingbuljong. Smak til med spisskummin, sukker, chiliflakes, salt og pepper. La gryteretten stå å surre i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Tilsett spinatbladene og rør godt sammen. Retten er ferdig når spinatbladene så vidt begynner å falle sammen. Gi gjerne retten et lite dryss av frisk koriander eller persille, og server med godt brød som tilbehør.

TIPS

 • Du kan bytte ut chorizoen med annen smaksrik pølse eller rester av kjøtt, og tilsett gjerne også andre grønnsaker som for eksempel rotgrønnsaker (men da må du beregne litt lengre koketid).
 • Ønsker du en vegetarisk variant av denne retten kan du droppe chorizoen og erstatte kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong. Smuldre eventuelt litt fetaost over retten før servering.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Har laget denne et par ganger, senest på hyttetur sist helg, til ovasjoner fra spisefølget!! Også så lettvint; denne passer utmerket i kategorien ‘hyttemat’ (og i de fleste andre sammenhenger som krever kjapp og enkel tilberedning, vil jeg tro) 🙂

 2. Hei.
  Jeg tenkte å lage denne i dag, men ser nå at jeg ikke har kikerter. Kan jeg gjøre en vri, og bruke ris istedet? Har 2 dl basmatiris men koketid 20 min. Burde jeg isåfall koke denne på forhånd?
  Eller må jeg dra på butikken å kjøpe kikerter? 🙂

 3. Denne retten synes jeg er veldig god og enkel. Jeg synes den metter svært godt og har kuttet chorizo delen betraktelig.
  Jeg synes selv en liten snabb setter svært god smak, da får jeg kuttet litt i kjøttforbruket samtidig som smak er ivaretatt.

 4. hei jeg tenkte lage denne til en barnedåp. kan jeg lage den2 dager i forveien og ta i spinaten når jeg varmer den opp evt?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste