Det enkle er ofte det beste - søte, solmodne norske tomater, mozzarella, frisk basilikum og litt av din aller beste olivenolje som topper det hele. Kjapt, enkelt og kjempegodt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 skiver lyst surdeigsbrød eller loff
300-400 g cherrytomater , i båter
1 fedd hvitløk , finhakket
frisk basilikum , grovt hakket
2-3 ss extra virgin olivenolje + litt til pensling
1 ts balsamicoeddik , vellagret type
1-2 klyper flaksalt
nykvernet sort pepper
1 mozzarella

SLIK GJØR DU

Bruschetta

Skjær opp 2 ganske tykke skiver av brødet (eller 4 hvis skivene er små). Pensle brødene med litt olivenolje på begge sider og stek/grill dem rask på begge sider.

Skyll tomatene, del dem i fire båter og ha det i en bolle. Bruk gjerne tomater med ulike farger. Hell eventuelt av litt av tomatsaften som danner seg i bunnen av bollen. Ha i finhakket hvitløk, basilikum, ca. 2 ss olivenolje og litt balsamicoeddik. Krydre med salt og pepper, og vend forsiktig sammen.

Fordel tomatblandingen oppå det ristede brødet, sammen med mozzarella og noen hele basilikumblader til dekor. Drypp litt olivenolje over, og nyyyt!

Bruschetta

TIPS

  • Tomatblandingen og brødet kan gjerne gjøres klar et par timer før servering, men du bør vente med å ha blandingen oppå brødet til rett før servering, slik at du unngår at brødet blir «soggy».
  • Varier med ulik topping, for eksempel en skive parmaskinke og noen flak med parmesan oppå tomatblandingen.
  • Oppskriften gir ca. 2 porsjoner som smårett, eller 4 porsjoner som forrett/aperitif.

Bruschetta

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste