Vi nyter fine sommerdager på hytta. På øya vår bugner det av friske bær, blant annet bringebær. Her er en enkel og smakfull bringebærterte som du rask kan røre sammen for hånd når du får lyst på noe skikkelig godt til ettermiddagskaffen.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SMULDREDEIG

150 g smør
150 g sukker
300 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 lite egg

FYLL + TILBEHØR

500 g bringebær
75 g sukker
2 ss potetmel eller maisenna
mynte til dekor (kan sløyfes)
vaniljeis eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Bringebærterte med smuldretopping

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Finn frem en springform på 22-24 cm eller en ildfast form (ca. 22 x 28 cm), og kle formen med bakepapir.

Ha smøret og de tørre ingrediensene til smuldredeigen i en kjøkkenmaskin, og kjør det til du har en smulete masse. Tilsett egget og kjør massen litt til. (Har du ikke kjøkkenmaskin kan dette fint gjøres for hånd.) Fordel litt i overkant av halvparten av smuldredeigen i formen og trykk den jevnt utover. Bruk gjerne bunnen av et melkeglass.

Bland sammen 75 gram sukker og potetmel/maisenna og rør det deretter inn i bringebærene (hold gjerne av noen fine bær til dekor). Smak eventuelt til med mer sukker. Fordel bringebærfyllet jevnt over kakebunnen, og strø deretter resten av smuldredeigen over.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt og har en gyllen farge oppå. La kaken avkjøles på rist. Nytes som den er, eller sammen med en kule vaniljeis eller litt stivpisket kremfløte.

Bringebærterte med smuldretopping

TIPS

  • Bruk gjerne frosne, opptinte bringebær. Husk å helle av overskuddsvæsken før du tilsetter sukker og stivelse.
  • Bytt gjerne ut bringebærene med blåbær, se oppskrift her.
  • Kaken kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste