Sett en dekorativ blomsterfocaccia på bordet i sommer! Smakfullt tilbehør til sommerens grillmat, spekemat, supper og lignende, og ikke minst en fryd for øyet. Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter og oliven etter hva du har tilgjengelig.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FOCACCIA

650 g hvetemel
5 dl vann
1 ts flaksalt
1 ts honning
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/2 dl extra virgin olivenolje

DEKOR

paprika i ulike farger (gjerne mini)
rødløk
frisk rosmarin
cherrytomater
sorte oliven
pinjekjerner
flaksalt

SLIK GJØR DU

Focaccia med blomsterdekor

Ha alle ingrediensene til focacciaen, med unntak av olivenoljen, i bakebollen og kjør det ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten noe og elt deigen i til sammen ca. 10 minutter. Du skal nå ha en blank og smidig, men litt ”grøtete” deig. Drypp litt av olivenoljen over og pass på at den omslutter mesteparten av deigen. La deigen heve til omtrent dobbel størrelse. Det tar vanligvis i overkant av 1 time.

Pensle bakebrettet med olivenolje eller kle det med bakepapir. Jeg har brukte et rundt bakebrett, men du kan fint benytte et avlangt isteden. Hvelv deigen oppi og bruk hendene (gni dem gjerne inn i litt olivenolje først) og fordel/strekk deigen utover.

Skjær paprika i ringer eller strimler, skjær løken i skiver på langs, slik at du også får med deg stilken. Skjær også oliven og cherrytomater i skiver. Dekorer focacciaen med grønnsaker, oliven, pinjekjerner og friske rosmarinkvister.

La focacciaen etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Rett før focacciaen skal i ovnen kan du gjerne dytte noe av dekoren litt ned i deigen dersom den i løpet av etterhevingen har «løsnet» fra deigen. Bruk pekefingeren (dypp den gjerne i litt olivenolje) og lag også noen små fordypninger i deigen. Drypp resten av olivenoljen over brødet og la den renne nedi de små hullene. Strø deretter over litt flaksalt.

Focaccia med blomsterdekor

Stek focacciaen på midterste rille i ca. 20 minutter, til brødet er gyllent og ferdigstekt. La focacciaen hvile på brettet noen minutter, og avkjøl den deretter på rist.

Serveres og nytes som tilbehør til for eksempel spekemat, grillmatsalatersupper, pasta og gryteretter. Den er også god å spise som den er.

Focaccia med blomsterdekor

TIPS

  • Focaccia kan fryses. Tines i romtemperatur, og gi gjerne brødet en lunk i stekeovnen (175 grader varmluft i ca. 5 minutter) umiddelbart før servering.
  • Alle focacciaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste