I dag kan jeg friste med en enkel og smakfull blomkålsuppe, som kan serveres til hverdags og til fest. Suppen toppes med sprøstekt bacon og sprøe brødsmuler, som både tilfører en deilig smak og en fin tekstur til den silkemyke suppen.

Ingredienser

BLOMKÅLSUPPE

700 g blomkål , i jevnstore biter
2 poteter , i jevnstore biter
2-3 sjalottløk , i biter
2 fedd hvitløk , grov hakket
9 dl melk
2 1/2 dl vann
1-2 ss kyllingfond
100 g crème fraîche , rømme eller kremfløte
1-2 ss sitronsaft
kajennepepper
salt

BACONSMULER & TILBEHØR

150 g bacon , i små terninger
3-4 skiver lyst brød , i små terninger
1-2 ts smør
ekstra virgin olivenolje
chiliflak
persille , finhakket

SLIK GJØR DU

Blomkålsuppe med baconcrumble

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Skrell og skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt.

Stek sjalottløken raskt i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett blomkål og poteter og la det surre med i ca. 1 minutt og tilsett deretter melk og vann. Smak til med kyllingfond. (Bytt eventuelt ut vann og fond med kyllingkraft). La det småkoke til blomkålen og potetene er møre. Koketiden vil variere etter størrelsen på grønnsakene, men beregn ca. 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller blender. Smak til med crème fraîche (fløte eller rømme), og kjør den litt til. Gi suppen et forsiktig oppkok, og smak til med sitronsaft, salt og kajennepepper.

Mens grønnsakene koker, lager du baconsmulene. Skjær både bacon og brød i små, jevnstore terninger. Ha bacon og smør i varm stekepanne og la det steke et par minutter til baconet begynner å få litt farge. Tilsett brødterningene og la dem steke med under stadig omrøring, til både baconet og brødet er sprøtt.

Øs opp suppen i suppeskåler og fordel baconsmuler og finhakket persille over. Drypp litt av din beste olivenolje over suppen og strø gjerne noen chiliflak over – og server umiddelbart.

Blomkålsuppe med baconcrumble

Hvis du skal servere suppen som forrett anbefaler jeg å røre inn ca. 50 gram smør rett før servering, da blir den enda bedre på smak!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste