I dag vil jeg dele en av mine favorittoppskrifter fra den nyeste kokeboken min Trines hverdagsmat, nemlig en smakfull asiatisk fiskegryte. Her møter varme asiatiske smaker norsk sjømat i en fargerik og nydelig fiskegryte.

Annonse

Ingredienser

GRYTERETTEN

500 g torskefilet , i terninger
500 g reker (ca. 200 g ferdig renset)
nøytral olje til steking
1 løk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
50-100 g rød currypaste , smak til
3 stilker sitrongress
1 rød paprika , i strimler
1-2 gulrøtter , i strimler
600 g kokosmelk (ikke light)
2 dl kyllingkraft eller grønnsakkraft
1/2 ts brunt sukker (ca.)
1/2 lime (saften)

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller nudler
1 neve cashewnøtter , grovt hakket
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering). Rens rekene, og skjær opp fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm. Du kan selvsagt benytte annen fisk isteden for torsk, og du kan selvsagt kjøpe ferdig rensede reker hvis du ønsker det. Kok ris eller nudler etter anvisningen på pakken.

Finn frem en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett chili, ingefær og rød currypaste (begynn med ca. 50 g og smak eventuelt til med mer underveis) i løkblandingen og la det surre i ca. 1 minutt, og tilsett deretter kokosmelk, kraft (eventuelt utblandet fond), sitrongress, paprika og gulrøtter. La suppen småkoke uten lokk i 10-15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med limesaft, sukker og eventuelt litt mer rød currypasta.

Tilsett fisken og la suppen trekke uten å koke i 3-4 minutter, til fisken er gjennomkokt. Ikke rør i gryta, Til slutt fordeler du reker og frisk koriander oppi gryta, og serverer den umiddelbart, med ris eller nudler som tilbehør.

ASIATISK FISKEGRYTE MED TORSK OG REKER

VELBEKOMME!

Har du lyst til å prøve flere oppskrifter fra Trines hverdagsmat? Du kan kjøpe boken til rabattert pris her. Les mer om boken her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Den ser nydelig ut og jeg gleder meg til nok en bok 🙂
    Ble reprise av en av mine favoritter i dag. Ovnsbakt torks med sellerirotmos, balsamicoløk og bønner.

  2. Dette var utrolig godt! Jeg brukte scampi isteden for reker. Bedre enn i en thai-restaurant. Anbefales på det sterkeste

  3. Åh Trine, denne fiskegryte hørtes ut som en festival av smaker. Jeg er egentlig allergisk overfor skalldyr, men den høres så nydelig ut at jeg kanskje skal prøve likevel. Allergier kan man kanskje vokse seg fra.

  4. En av de bedre fiskegryter. Hadde ikke sitrongress eller urter men den smakte himmelsk likevel.

  5. Veldig god! Brukte kraft av rekeskallene i stede for kyllingkraft og hadde ikke ingefær, så helt lik oppskriften ble den ikke. Men god!

  6. Hei, denne asiatiske fiskegryten høres aldeles nydelig ut!! Skal prøve den til helgen.

    Hvilken vin vil du anbefale til denne fiskegryten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.