Amaretti er italienske kjeks med mandler som hovedingrediens. Disse er sprø utenpå og myke inni. Jeg har her smaksatt dem med litt finrevet sitronskall, men de er også gode med finrevet appelsinskall. For en mer autentisk smak kan du eventuelt droppe sitrusskall og smake dem til med litt Amaretti-likør.

Ingredienser

2 eggehviter
175 g mandelmel
125 g (finkornet) sukker
1 (økologisk) sitron , finrevet skall
50-75 g melis til dekor

SLIK GJØR DU

Amaretti med sitron

Skill eggeplommer og eggehviter. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen i eggehviten, for da får du ikke vispet eggehvitene stive. Skyll sitronen under lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern el.

Visp eggehvitene i noen minutter i en kjøkkenmaskin med visper, til den er myk og har hvite topper. Tilsett sitronskallet og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Rør sammen mandelmel og sukker, og vend det inn i eggehvitene i 2-3 omganger. Dekk bollen med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kle to bakebrett med bakepapir.

Finn frem en liten bolle som du fyller med melis. Del deigen i ca. 24 jevnstore biter (ca. 15 gram) og trill dem til kuler, som du deretter ruller i melis. Fordel kulene på bakebrettene.

Stekes på midterste rille i 10-12 minutter, til amarettiene er lett gylne oppå. Avkjøles på bakerist og oppbevares i tett kakeboks.

Nytes i godt selskap, gjerne sammen med espresso eller sterk kaffe.

Amaretti med sitron

TIPS

 • Jeg har brukt middels store egg i denne oppskriften. Dersom eggene er store bør du øke mengden mandelmel og sukker med ca. 25 gram av hver.
 • Eggeplommer til overs? Legg dem i fryseren og bruk dem neste gang du skal lage iskrem, creme brulee el.
 • Bytt gjerne ut sitronskallet med finrevet appelsinskall.
 • Kjeksene er glutenfri.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har dessverre ikke fått testet holdbarheten, for disse går unna i en fei. Men, 2-3 uker bør de minst holde seg.

 1. Disse ser nydelige ut. Men lurer på om de kan lages med nøtter siden jeg ikke toler mandler? Noen råd for å få det til?

  1. Min venninne laget «mel» av hassel- og valnøtter. Kakene ble kanskje flatere enn bildet der de er laget av mandelmel! MEN de smakte himmelsk!

 2. Mmm disse ser gode ut! Og så lette å bake. Nå står de i ovnen, og kan nesten ikke vente med å smake. Sykt gode – sykt enkelt

  1. Det er sukker som har en finkornet konsistens, og er spesielt egnet til noen bakverk hvor finheten på sukker er en fordel, som for eksempel småkaker som amaretti. Du kan evt. lage det selv ved å kjøre vanlig sukker i en kjøkkenmaskin med kniver. Eller du kan benytte vanlig sukker i oppskriften.

 3. Børster du av noe av melisen under? Mine ble litt brente under, også da jeg satt de høyere i ovnen. Men veldig god smak 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste