Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

TI FARGERIKE «VINTERSALATER»

Når mørket senker seg og vinterkulden virkelig tar tak, smaker det ekstra godt med salater som både varmer, metter og setter farge på bordet. Her har jeg samlet 10 fargerike og smakfulle vintersalater som passer perfekt til julens festmåltider – men like gjerne kan nytes resten av året. Salatene bugner av friske grønnsaker, fargerik frukt, sprø teksturer og deilige smaker som løfter både hverdags- og festmiddagen. Klar for litt vintermagi på tallerkenen? Her kommer inspirasjonen!

TI FESTSTEMTE FORRETTER

Når kveldene blir mørkere og kulda setter inn, frister det ekstra med forretter som er lune, smakfulle og med et lite snev av hverdagsluksus. Høsten, vinteren og juletiden byr på gode råvarer fra havet. Her får du ti forretter som passer perfekt i den kalde årstiden, fra laksemousse og reker saganaki til kamskjell, konfitert laks og kremet skalldyrsuppe med krepsehaler. Enkle, gode smaker som gir en smakfull start på måltidet.

NOVEMBERMENYEN; TUNFISKTARTAR, ASIATISK RIBBE & KOKOS-PANNACOTTA

Velkommen til en spennende meny inspirert av asiatiske smaker! Kvelden byr på en frisk tunfisktartar med mango og chilimajones, etterfulgt av saftig asiatisk ribbe med sticky glaze og sprø kålsalat. Og deretter rundes måltidet av med en silkemyk kokos-panna cotta med kokoskrønsj og mangosaus – en søt og tropisk avslutning på menyen. Velbekomme!

OKTOBERMENYEN; TOMATSALAT, REINSDYRFILET & SJOKOLADEPAVLOVA

Velkommen til en liten smaksreise gjennom sesongens beste råvarer – satt sammen til en treretters meny. Vi starter med en smaksrik tomatsalat servert med klar tomatconsommé og silkemyk stracciatella. Deretter venter kveldens hovedattraksjon: mør reinsdyrfilet, perfekt stekt og akkompagnert av fondantpoteter, smørdampet spinat, fyldig rødvinsaus og en varm, ovnsbakt salat av sellerirot, eple og rødløk. Til slutt avslutter vi måltidet med en søt fristelse: sjokoladepavlova med salt karamellsaus og sprøtt nøtte- og sjokoladekrønsj.

BLI MED PÅ EN UNIK MATREISE TIL VENEZIA 9. – 12. APRIL 2026!

Denne gang tar jeg deg med langt utover turisttråkkene og inn i hjertet av den venetianske lagunen – til steder de færreste kjenner, men som bærer på Venezias eldste tradisjoner. Med fokus på mat, historie og lokal livsstil, vil du få oppleve Venezia slik venetianerne selv kjenner byen. I Venezia møter vi norske Rita, fastboende i Venezia i 22 år, og som vil gi oss et helt unikt innblikk i en levende kulturarv, og kanskje en ny og uforglemmelig dimensjon til Venezia.

POTETRETTER – 15 FAVORITTER

Poteten er en av våre mest allsidige og kjære råvarer – et ekte kinderegg på kjøkkenet. Den kan være sprø og gyllen, silkemyk og kremet, rustikk og jordnær, eller elegant og sofistikert – alt etter hvordan du tilbereder den. Enten du lager en hverdagsmiddag med fisk, et festmåltid med kjøtt eller en høytidsmeny med fugl, finnes det alltid en potetvariant som løfter retten. Her finner du 15 deilige og varierte potetretter. Hva er din favoritt?

NYTT PÅ TRINES MATBLOGG

Som du kanskje har lagt merke til er det gjort noen endringer på nettsiden den siste tiden. I korte trekk er det blitt raskere og bedre søk, bedre navigasjonsmenyer, samt enklere å justere antall porsjoner opp og ned. Forhåpentlig vil brukeropplevelsen for deg som leser nå bli enda bedre. Her er litt flere detaljer rundt oppdateringene og hvordan du kan få enda større nytte og glede av nettsiden min.

EPLEBAKST – 10 FAVORITTER

Når høsten setter inn og epletrærne bugner, finnes det nesten ingenting som dufter mer hjemmekoselig enn nybakt bakst med epler. Den søte friskheten fra eplene passer like godt i saftige kaker som i rustikke brød, luftige snurrer eller små munnfuller av muffins. Her har jeg plukket ut 10 smakfulle oppskrifter der eplet spiller hovedrollen – alt fra klassiske og nostalgiske eplekaker til spennende kombinasjoner som eplebrød med rosmarin.

TI FARGERIKE OG SMAKFULLE HVERDAGSMIDDAGER

Når sommerferien er over og hverdagen banker på døra, kan det være ekstra godt med middager som både frister og gir ny energi. Her får du ti fargerike og smakfulle oppskrifter som setter litt solskinn på tallerkenen – selv på en helt vanlig tirsdag.

SOMMERENS FAVORITTSALATER

Sommeren er høysesong for lette, smakfulle salater som både metter og frisker opp i varmen. Her har jeg samlet ti favorittsalater – perfekte til lunsj på terrassen eller som en enkel middag i seg selv. Her finner du alt fra en asiatisk kyllingsalat med kremet peanøttdressing og en frisk nudelsalat med reker, til klassikere som tunfisksalat og cobb-salat med kylling. I tillegg byr jeg på varierte pastasalater og en fargerik antipastisalat full av solmodne smaker. La deg inspirere og finn din nye sommersalat-favoritt du også!

JULIMENYEN; GRILLEDE REKER, BACONSURRET SVINEFILET & JORDBÆRPARFAIT

Velkommen til sommerfest med en sommerlig meny full av farger og smak! Vi starter med grillede reker servert med en kremet og litt spicy peanøttsaus. Til hovedrett får du baconsurret svinefilet med en aromatisk harissasaus, servert med epletzatziki og en fargerik couscoussalat med grillede grønnsaker. Til dessert kan jeg friste med kremet jordbærparfait servert med friske jordbær og et hint av limesukker. En uformell og innbydende meny der det meste kan lages i god tid – perfekt for avslappede sommerdager!

TI FORRETTER TIL SOMMERFESTEN

Sommeren byr på lyse kvelder, friske råvarer og gode anledninger til å samle venner og familie rundt bordet. Hva passer vel bedre enn å starte festen med små, smakfulle forretter som setter stemningen? Her har jeg samlet ti deilige forretter som er perfekte til sommerfesten – fra friske sommerruller med peanøttsaus og kjølig gazpacho, til tunfisktartar, ostekake med laks og reker, og grillede nektariner med parmaskinke. Her er det noe for enhver smak – lett, lekkert og sommerlig.

TI SMAKFULLE SOMMERDESSERTER

Sommeren byr på et bugnende utvalg av friske, solmodne bær – og hva er vel bedre enn å bruke dem i søte, fristende desserter? Her har jeg samlet ti deilige desserter med smak av sommer, hvor rabarbra, jordbær, bringebær, rips og blåbær spiller hovedrollene. Enten du skal dekke et lekkert dessertbord til sommerfesten eller bare unne deg noe ekstra godt på terrassen, finner du her oppskrifter som garantert vekker den gode sommerfølelsen.

ETT ÅR MED TRINES MATKLUBB

I dag er det ett år siden jeg lanserte Trines matklubb! Og hvilket år det har vært – matklubben har fått tusenvis av medlemmer og blitt en stor suksess! Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg var veldig spent i forkant av lanseringsdagen. Responsen fra dere lesere var umiddelbar og god, og straks etter lansering tikket medlemskapene inn.

RABARBRA – 8 FAVORITTDESSERTER

Syrlig, saftig og uimotståelig – rabarbra er sommerens store helt på dessertbordet. Enten du skal arrangere sommerfest, ha med noe godt til kurvfesten eller bare har lyst på noe friskt og søtt, er disse 8 rabarbradessertene midt i blinken. Her får du alt fra klassisk rabarbrasuppe, smuldrepaier, galette, eton mess og panna cotta – alle med rabarbra i sentrum, og gjerne i kombinasjon med sommerens friske bær. Dette er dessertene jeg lager igjen og igjen når rabarbrasesongen er på sitt beste!

JUNIMENYEN; REKER SAGANAKI, KYLLING SOUVLAKI & PANNACOTTA MED RABARBRASUPPE

Inviter på en fargerik og smakfull treretters meny med med inspirasjon fra Middelhavet og gode norske råvarer. Vi starter med reker saganaki – en varm, krydret forrett med smak av Hellas. Deretter følger saftig kylling souvlaki med frisk tzatziki, klassisk gresk salat og hjemmebakte pita. Til slutt runder vi av med en silkemyk panna cotta servert med rabarbra- og jordbærsuppe – en søt og syrlig smak av sommer. Velbekomme!

17. MAI-MENYEN 2025; CHILIREKER, GRILLET YTREFILET MED CHILISMØR & SKOGSBÆRPARFAIT

Har du middagsmenyen til 17. mai klar? Hvis ikke så kan jeg anbefale denne smaksrike menyen. Vi starter med chilireker, deilige asparges og en smaksrik yoghurtdressing med et hint av sitron til forrett. Hovedretten lages på grillen (eller på koketoppen/stekeovnen) – gled deg til helgrillet ytrefilet av storfe med chilismør og en deilig salat med blant annet cherrytomater og jordbær. Til dessert kan jeg friste med deilig skogsbærparfait med sjokoladesmuler, coulis og friske bær. Prøv den du også!

KAKEFAVORITTER TIL PÅSKE

Påsken står for døren, og det betyr tid for kos! Her har jeg samlet «påskekakeoppskrifter» som er blant de mest populære blant dere lesere i påsken. Hva er din påskekakefavoritt?

ITALIENSK MENY; ANTIPASTI, RAVIOLI, SALTIMBOCCA & SEMIFREDDO

Velkommen til en smakfull reise gjennom det italienske kjøkken! Vi starter med fristende antipasti, før vi byr på hjemmelaget ravioli fylt med spinat og ricotta. Deretter følger en klassisk saltimbocca di pollo – saftig kylling med spekeskinke og salvie. Måltidet rundes av med en silkemyk semifreddo, toppet med sprø krokan, mørk sjokolade og en deilig salt karamellsaus.

TEXMEX-MENY MED CHILIMARINERT LAKS, PULLED CHICKEN & CHURROS

Velkommen til en smakfull texmex-aften full av spennende kombinasjoner! Vi starter med sprø tortillachips toppet med chilimarinert laks, mango og srirachamajones – en frisk og krydret appetittvekker. Til hovedrett byr vi på saftig og litt spicy pulled chicken med deilig tilbehør. Avslutningen er søt og uimotståelig, med hjemmelagde churros servert med en silkemyk sjokoladesaus eller karamellsaus, om du ønsker det.

TI NYE MIDDAGSOPPSKRIFTER DU MÅ PRØVE I 2025

Det nye året 2025 er godt i gang, og du sverger kanskje fortsatt til de gode gamle «go-to-rettene» fra 2024 og årene før der? Nå er det på tide å prøve noe nytt! Jeg har her funnet frem ti gode oppskrifter av nyere dato som kan være verdt å teste ut. Gjør deg klar for nye favoritter!

TRINES MATBLOGG 18 ÅR – OG ET LITE TILBAKEBLIKK PÅ 2024

HURRA, i dag er det 18 år siden jeg etablerte Trines matblogg! Hvilken fantastisk reise det har vært (og er), og jeg er så utrolig stolt av det jeg har fått til.

 

I løpet av de siste årene er det mye som har endret seg, og i 2024 måtte jeg ta noen grep for å få en større forutsigbarhet i driften av Trines matblogg. Det var under et møte i januar ideen om Trines matklubb vokste frem, i dialog med min manager Tore i Storypeople og flinke folk i Skavl Media.

NYTTÅRSMENYEN 2024; KAMSKJELL, KALKUN & BAKED ALASKA

Vi setter et smakfullt punktum og utropstegn for året 2024 med en deilig treretters nyttårsmeny. Her skal vi kose oss med deilig pannestekte kamskjell med gulrotpuré, bacon og appelsinsjy, en saftig nyttårskalkun med deilig tilbehør, og det hele avrundes med en smakfull Baked Alaska til dessert.

 

Se også tips om flere nyttårsmenyer avslutningsvis.

GOD MATGLAD JUL!

Snart ringes julen inn. Julematen er kjøpt inn, julebakst og konfekt er i boks, huset er rent og julepyntet, julegavene er pakket og klar – og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Nå logger jeg av og tar en velfortjent juleferie!

 

Med dette ønsker jeg alle mine lesere en riktig GOD OG MATGLAD JUL!

ALT DU TRENGER TIL JULENS MIDDAGER

I jula dyrker vi mattradisjonene våre, og på bordet kommer ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk, juleskinke og mye annet godt. Her har jeg samlet noen grunnoppskrifter og tips til smakfullt tilbehør som kan komme godt med når du skal stelle i stand til jul hjemme hos deg selv. Som en ekstra bonus får du også et par tips til hva du kan lage av rester av julematen.

JULEBAKSTEN – 10 FAVORITTER

Før i tiden skulle man gjerne ha sju slag med julekaker i boks idet julen ringes inn. I dag er det ikke så nøye med antallet, men mange synes likevel at det er en fin tradisjon å ta vare på. Det synes også jeg, selv om jeg sjelden har sju slag i kakeboksene. Her er mine ti julebakstfavoritter.

GI BORT GAVEABONNEMENT I TRINES MATKLUBB!

Lurer du på hva du skal gi i gave til den som har «alt»? Kjøp et gaveabonnement på Trines matklubb! Eller skriv det på ønskelisten til jul eller fødselsdagen din! Abonnementet gir mottakeren ett års tilgang på alle oppskrifter på Trines matblogg + andre medlemsfordeler. Prisen er kr. 349 og abonnementet stoppes automatisk ved utløpsdato.

TRERETTERS MENY; RØKELAKSMOUSSE, REINSDYRSTEK & SJOKOLADEPAVLOVA

Velkommen til en smakfull kveld med en deilig treretters meny! Vi starter med en forrett med røkelaksmousse med eple og sprø quinoa. Til hovedrett serveres mør og saftig reinsdyrstek med en fyldig rødvinsaus, kremet sellerirotpuré og sødmefulle pærer. Og som et søtt punktum serveres minipavlova med sjokolade, salt karamellsaus og en knasende hasselnøttkrønsj.

JULEBAKST DU KAN LAGE NÅ OG FRYSE NED

I en hektisk førjulstid er det gull verdt å ha noe av julebaksten klar i fryseren – og like god som nylaget. Med riktig oppbevaring og noen enkle tips kan klassikere som gule bomber, kokosboller, Sarah Bernhardt, nøtteroser, julebrød, lussekatter og annen gjærbakst lages i god tid før jul og fryses ned. Her får du oppskriftene og tipsene som sikrer perfekt julebakst – rett fra fryseren til julens kaffebord.

TRERETTERS MENY; TUNFISKTARTAR, RAMEN & Crème brûlée

Inviter på en enkel, men smakfull treretters middag med lave skuldre. På menyen står en fargerik tunfisktartar til forrett og en smakfull ramen med spicy kjøttdeig til hovedrett. Som en søt avslutning på måltidet foreslår jeg en silkemyk crème brûlée med et hint av appelsin og Cointreau.

HØSTMENY; LAKSETERTER, LAMMEGRYTE & TILSLØRTE BONDEPIKER

Skal du har gjester på hytta (eller hjemme) i høstferien, eller bare lyst på noe godt som ikke krever all verden med forberedelser? Da bør du sjekke ut denne treretters menyen som er enkel og smakfull gjestemat hvor det meste kan forberedes i god tid før det skal serveres. På menyen står lakseterter, lammegryte og tilslørte bondepiker.

REISEBREV FRA MATREISEN TIL PIEMONTE

Årets matreise gikk til vakre Piemonte i Italia, et område jeg har forelsket meg i og besøkt ved flere anledninger. Med på turen hadde jeg med meg en gruppe matglade og reiselystne lesere, en kjempefin gjeng! Jeg var ekstra spent i forkant av denne turen, for isteden for å ta inn på hotell hadde vi leid to store villaer i Canelli. Her skulle guiden vår Caroline Schøning og jeg stå for måltider og matkurs i et ellers så innholdsrikt program, og det var ikke fritt for at vi begge hadde noen ekstra sommerfugler i magen. Det var helt ubegrunnet – hvilken fin gjeng og hvilken tur det ble!

Min Handleliste