JULIMENYEN; GRILLEDE REKER, BACONSURRET SVINEFILET & JORDBÆRPARFAIT
Velkommen til sommerfest med en sommerlig meny full av farger og smak! Vi starter med grillede reker servert med en kremet og litt spicy peanøttsaus – en frisk og spennende kombinasjon. Til hovedrett får du baconsurret svinefilet med en aromatisk harissasaus, servert med epletzatziki og en fargerik couscoussalat med grillede grønnsaker. Til dessert kan jeg friste med en kremet jordbærparfait servert med friske jordbær og et hint av limesukker. En uformell og innbydende meny der det meste kan lages i god tid – perfekt for avslappede sommerdager! Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
# FORRETT #
Vi starter med grillede reker med en kremet og litt spicy peanøttsaus. Peanøttsausen kan lages ferdig dagen før, og rekene kan klargjøres samme dag og grilles umiddelbart før servering.
#HOVEDRETT #
Til hovedrett foreslår jeg baconsurret svinefilet med en nydelig harissasaus, epletzatziki og en fargerik couscoussalat. Harissasaus og epletzatziki kan gjøres ferdig på forhånd, mens couscoussalaten kan gjøres nesten ferdig og tilsettes de grillede grønnsakene rett før servering.
# DESSERT #
Som en søt avslutning passer det godt med jordbærparfait med friske jordbær og limesukker. Parfaiten kan lages flere dager i forkant, og anrettes en halvtimes tid før servering.
VELBEKOMME!
Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene på bloggen finner du samlet her.