Nyttårsaften er rett rundt hjørnet og det er kanskje på tide å begynne å planlegge hva som skal stå på menyen på den store dagen? Vi er invitert bort i år, men jeg har selvsagt satt sammen en meny med alternativer til dere. Her er mitt forslag til nyttårsmeny for nyttårsaften 2016/2017 (klikk på bildene):

 

# FORRETT # 1

Til forrett foreslår jeg tataki av laks, med ponzusaus og chilimajones.

Alternativt kan jeg friste med en av disse tre deilige forrettene:

 

FORRETT # 2

Røkt laks med pepperrotkrem og ristet rugbrød

FORRETT # 3

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

FORRETT # 4

Skinke- og chevreruller med fiken og bringebærvinaigrette

Alle forrettene på bloggen finner du samlet her.

 

# HOVEDRETT # 1

Som hovedrett foreslår jeg andebryst med balsamicosjy, rødløkskompott, bjørnebær og sellerirotmos.

Har du ikke lyst på andebryst kan jeg friste med:

 

HOVEDRETT # 2

Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus
Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus

HOVEDRETT # 3

Reinsdyrfilet med plommer, rødvinssaus og Annapoteter

HOVEDRETT # 4

Pannestekt torsk med chorizosmør og spinatsalat

# MELLOMRETT #

Som mellomrett serverer jeg ofte en ost eller to, med godt tilbehør:

osteanretning

Du finner mer inspirasjon til ost og tilbehør her.

 

# DESSERT # 1

Årets dessertforslag er sjokoladefondant med bærsaus og mini-panna cotta med pasjonsfruktsaus.

Men, det er jo også mye annet godt å velge blant, for eksempel:

 

DESSERT # 2

Crème brûlée med espresso og jordbær

DESSERT # 3

Minipavlova med bringebærcoulis

DESSERT # 4

Iskake med marengs og bringebær

Alle dessertene på bloggen finner du samlet her.

 

Mer inspirasjon kan du finne i mine forslag til nyttårsmeny for 20132014 og 2015? Alle menyene på bloggen finner du samlet her. Eller ønsker du kanskje å satse på fingermat? Sjekk ut denne fingermatmenyen, del 1 + del 2.

Hva skal du servere i år? Har du helt eller delvis satt sammen en meny basert på oppskrifter på bloggen er det hyggelig om du legger igjen en kommentar nedenfor.

 

Lykke til med planleggingen!

  1. Vi har alltid kalkun på nyttårsaften. Ettersom det er vår tur i år, blir det med appelsinchilisaus, den er kjempegod!! Iskaken så også god ut. Godt nytt år. ???

  2. Hei Trine!
    Jeg er en ivrig bruker av bloggen din og nyttårsmenyen i år er i år satt sammen med god hjelp av dine oppskrifter 🙂
    Forrett:
    Bruschetta med Kamskjell og kavair og ruccola
    Bruschetta med spekeskinke og tomatsalsa
    Champagne til drikke
    Hovedrett:
    Langtidsstekt kalkunbryst med Petit pois og stekte småpoteter
    Her blir det rødvin til:Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2013/2015
    Mellomrett: 4 oster med tilbehør
    Dessert: Bringebærsorbet og pistasj is med Strull.
    Denne serveres med Pellegrino Marsala Superiore Dolce

    Ha en strålende nyttårsfeiring!

  3. Hjemmelagde dumplings til forrett, andeconfit med fennikelsalat og gulrotsaus til hovedrett og kokos/ananas-skum på ananas til dessert ??

  4. Her blir det jordskokksuppe med jordskokkchips og stekt spekeskinke til forrett, stekt kalkunbryst med karamellisert epler,fløtepoteter,syltet rødløk og appelsinchillisaus til hovedrett og pannacotta til dessert.

  5. Gruet meg litt til middagsselskap i dag, da jeg skulle servere helstekt and til en kokk som ikke er redd for å si fra om maten? Serverte fireretters middag med bare oppskrifter herfra, da jeg vet at de er til å stole på. Brukte chevre med serano, and med balsamikosky, ostefat og minipavlova. Alt ble nydelig og fikk en elegant tråd av bringebær gjennom alle rettene. La noen skogsbær i balsamikoskyen noe som gjorde den helt nydelig til and. Kokken gikk herfra strålende fornøyd og stappmett ?

    Håper du en gang legger ut et oppskrift på helstekt and, da det er vanskelig å finne en som virker og gir et godt resultat.

    Takk for hjelpen ?

  6. Hei Trine!

    Tusen takk for flott blogg! Jeg serverte and med balsamico-sjyen din i går, det ble stor suksess?

    Godt nyttår, gleder meg til nye, spennende oppskrifter i 2017!

  7. Fantastisk nyttårsmeny for 2016, god beskrivelse av fremgangsmåter. Tusen for hjelpen og ideen!! Jeg lagde en halv ekstra porsjon pastinakkpure og den forsvant helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits