Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Dersom du, i likhet med meg, har ansvaret for nyttårsmenyen er det kanskje på tide å begynne å planlegge hva som skal stå på menyen? Her er mine forslag til nyttårsmeny for nyttårsaften 2015/2016 (klikk på bildene):

 

# FORRETT # 1

Til forrett foreslår jeg kamskjell med appelsin- og baconsjy:

Kamskjell med appelsin og baconsjy

Alternativt kan jeg friste med en av disse tre deilige forrettene:

 

FORRETT # 2

Konfitert laks med laksetartar og avokadokrem
Konfitert laks med laksetartar og avokadokrem

FORRETT # 3

Tomatsuppe med kokosmelk og hvitløkskrutonger
Tomatsuppe med kokosmelk og hvitløkskrutonger

FORRETT # 4

Laksetartar med mango-og avokadosalsa
Laksetartar med mango-og avokadosalsa

Alle forrettene på bloggen finner du samlet her.

 

# HOVEDRETT # 1

Som hovedrett velger jeg i år reinsdyrfilet med rødvinsaus, plommer, pastinakkrem og Annapoteter.

Reinsdyrfilet med annapoteter

Har du ikke lyst på reinsdyrfilet kan jeg eventuelt friste med:

 

HOVEDRETT # 2

Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus
Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus

HOVEDRETT # 3

Andebryst med appelsinsaus og rotgrønnsaker
Andebryst med appelsinsaus og rotgrønnsaker

HOVEDRETT # 4

Pannestekt breiflabb med tomatolje, sautert spinat og ovnsbakte poteter
Pannestekt breiflabb med tomatolje og sautert spinat

# MELLOMRETT #

Som mellomrett serverer jeg ofte en ost eller to, med godt tilbehør:

osteanretning

Du finner mer inspirasjon til ost og tilbehør her.

 

# DESSERT # 1

Årets dessertforslag er creme brulee med appelsin og kanel.

Creme brûlée med appelsin og kanel

Men, det er jo også mye annet godt å velge blant, for eksempel:

 

DESSERT # 2

Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær
Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

DESSERT # 3

Tiramisu med bringebær ********************
Tiramisu med bringebær ********************

DESSERT # 4

Panna cotta med appelsinsaus
Panna cotta med appelsinsaus **************

Alle dessertene på bloggen finner du samlet her.

 

Mer inspirasjon kan du kanskje finne i mine forslag til nyttårsmeny for 2013 eller 2014? Alle menyene på bloggen finner du samlet her. Eller ønsker du kanskje å satse på fingermat i år? Sjekk da ut denne fingermatmenyen, del 1 + del 2.

 

Lykke til med planleggingen! Har du bestemt deg for hva som skal stå på nyttårsmenyen i år?

Skriv ut
  1. Annapotetene må prøves, de ser veldig gode ut! Steker du de kun i muffinsformen, eller ettersteker du de/svir de med creme brulet-brenner for å få stekeskorpa?

    Hvilke servise er skåla du har brukt til kamskjellene fra? Ser i andre tråder at du bruker servise fra Pillivuyt, men kan ikke finne denne skåla i serien deres.

  2. Mye skryt for kamskjellene og reisdyret fra gjestene på nyttårsaften. Til dessert ble det krumkaker med hjemmelaget is ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste