Suppe er som et lite stebarn som endelig har fått komme inn i varmen igjen. Vi spiser suppe til hverdags og fest. Som forrett, smårett eller hovedrett. Og eventuelle rester tar vi gjerne med på jobb til lunsjen dagen etter. Det er masse matglede i en god suppe! Her er noen av mine suppefavoritter:

1. THOM KHA GAI

Thom kah gai – Indonesisk kokossuppe med kylling

2. TOMATISERT FISKESUPPE MED HVITLØKSKREM

Tomatisert fiskesuppe med hvitløkskrem

3. BØNNE- OG LINSESUPPE MED CHORIZO

Bønne- og linsesuppe med chorizo

4. SQUASHSUPPE MED SPRØSTEKT SPEKESKINKE

Squashsuppe med sprøstekt spekeskinke

5. INDISK KYLLINGSUPPE

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

Dette var jammen ikke enkelt, å velge ut bare 5! Hvis du også vil se de jeg ikke tok med, men som er minst like gode som disse, kan du ta en titt HER.

Hva er din suppefavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei

  Min favoritt er maissuppen fra Familiekokeboka til Gausdal og Alfsen. Ingen over ingen ved siden. Jeg serverer den ofte når vi har besøk – det blir alltid vellykket. Og hvis man følger rådet om litt sprøstekt chorizo ved siden av blir den enda bedre.

  Har forøvrig prøvd tre av dine fem favorittsupper – og de var gode alle sammen (hadde faktisk quashsuppen til middag i går:)

  Vil også benytte anledingen til å takke for en utrolig flott blogg. Vi spiser middag inspirert av dine oppskrifter minst tre ganger i uka. Du har gjort mitt liv som småbarnsmor med matambisjoner utover ferdigmat fra Toro veldig mye enklere!!

  – Astrid

 2. Har laget indisk kyllingsuppe flere ganger og skal ha familieselskap i dag der den igjen står på menyen! Tusen takk for at du har delt denne fantastiske oppskriften, den er min favoritt!

 3. Må si meg enig med forrige skriver her at oppskriften på Hot kyllingsuppe fra Tine er en favortitt. Ellers er svensk köttfärssoppa en av topp 5 her i huset. Nam nam, suppe er godt!! 🙂 /Elin

 4. Jeg elsker suppe og hvis jeg må velge ut 5, tror jeg de kommer i følgende rekkefølge:
  Fersk suppe – Gul ertesuppe kokt på røkt knoke – Minestronesuppe – Indisk kyllingsuppe – Potetsuppe m/chorizo … Åh, da ble det ikke plass til hvit fiskesuppe… Dette var vanskelig, det er så mange flere som fortjener en plass på listen 🙂

 5. Suppe er fantastisk godt – soppsuppe tror jeg må være min favoritt, ellers er jeg veldig glad i potetsuppe med diverse varasjoner samt tomatsuppe. Det beste med suppe er jo at du kan variere den i det uendelige!!!

 6. Ingenting slår NORSK tradisjonell betasuppe med ferskt oksekjøtt og bacon – kokt på alle de ferske grønnsakene du har for hånden. Men selleri er et must.

 7. Jag är helt enig med dig om att soppor är mycket matglädje, och därtill oftast lättlagade – bra till förrätt vid festligare tillfällen och till vardags. Jag är också väldigt förtjust i Tom Ka Gai – kycklingsoppa med kokosmjölk och galangal. Det är svårt att välja några favoriter, men här är ett urval: jordärtskockssoppa, min makes sellerisoppa smaksatt med vitt vin, soppa på gröna ärtor med mynta, trattkantarellsoppa smaksatt med dijon och konjak, potatis- och purjolökssoppa med chèvre och så klart ljuvlig len och fyllig hummersoppa (bisque d’homard) – ett fantastiskt sätt att ta tillvara skalen på! Se gärna fler soppor på Katinkas Kitchen. Med vänliga matglada hälsningar!

  1. Takk for nok en hyggelig kommentar Kathinka! Høres gode ut suppefavorittene dine også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste