Når vi er på hytta er det ofte mere tid til å lage noe godt til kaffen enn ellers, men det er ikke alltid utvalget i råvarer er så godt. Spesielt ikke nå når hytta har vært stengt for vinteren. Men noe har man da med seg, og min erfaring er at når man blander sammen mye som er godt, så blir det faktisk enda bedre. En basis muffinsoppskrift som utgangspunkt kan skape gode mmmmmmmmmm-opplevelser foran peisen med litt mørk sjokolade og bringebær som følgesvenn. Fort gjort er det også. Prøv du også da vel!

150 gram mykt smør
170 gram sukker
2 egg
150 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gram mørk kokesjokolade, gjerne 70%, hakket
150 gram bringebær

 

Rør smør og sukker kremaktig med en mikser el. Tilsett ett og ett egg. Bland sammen det tørre og vend det forsiktig inn i røren ved hjelp av en slikkepott. Tilsett hakket sjokolade og bringebær og rør forsiktig sammen. Du kan fin benytte frosne bringebær, men du bør da sørge for at de er nesten opptinte før du tilsetter de. Fyll røren i 12 muffinsformer, gjerne plassert i et muffinsbrett (veldig praktisk, løp og kjøp hvis du ikke allerede har et).

Stekes ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk eller bakepinne for sikkerhets skyld.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. det kan også være lurt å bruke frosne bringebær, det blir pent og godt. Bærene "holder seg på plass" der de ligger i røren:)Heidi

  2. Har du forsøkt å bytte den mørke sjokoladen med hvit, samt hvitt raffinert sukker med demerara sukker? Anbefales!Artig og inspirende blogg forresten.Mvh Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste