På fredag sto det marinert svinefilet på menyen, med masse godt tilbehør. Til 2 trenger du omtrent:
300-400 gram indrefilet av svin
10-14 babyasparges
6-10 soltørkede tomater, delt i 2
en neve pinjekjerner, ristet i pannen
rucculasalat
parmesan
god olivenolje
god balsamicoeddik
nykvernet pepper
  • Krydre svinefileten med salt og pepper og brun den raskt i varm panne. Settes i ovnen på 125 grader og taes ut når steketermometeret viser ca 70 grader, eller mer hvis du foretrekker det. Jeg synes Matprats steketips er nyttige ved steking av kjøtt, og de finner du her. La fileten hvile noen minutter før du skjærer den i litt tykke skiver.
  • Mens fileten hviler surrer du babyaspargesen lett i stekepanna i litt olivenolje. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden.
  • Ha en neve rucculasalat på tallerkenen og ha asparges og tomatene over. Anrett skiver med svinefilet oppå dette og strø ristede pinjekjerner og flak av parmesan over. Drypp litt god olivenolje og balsamicoeddik over det hele. Avslutt med et par grep rundt pepperkverna.
  • Serveres med gode poteter, feks stekte potetbåter.
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply to Unn Bjørklund Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste