BANAN- OG SJOKOLADEKAKE

Banan- og sjokoladekake

I dag er det selveste kakedagen! Hva med å feire den med en smakfull og saftig banan- og sjokoladekake? Ja, forutsatt at du har tre godt modne bananer på lur, da. Hvis ikke så må du vente til du har, eller romstere litt i fruktdisken etter de mørkeste eksemplarene – og det er det verdt å gjøre, for dette er en skikkelig godbit! Du rører den kjapt og enkelt sammen for hånd – «piece of cake»! Du trenger:

  • 3 modne bananer, most
  • 115 g smør, smeltet
  • 1 egg
  • 125 g brunt sukker
  • 1 ts (ekte) vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 125 g hvetemel
  • 40 g kakao
  • 175 g mørk sjokolade, knapper/hakket

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme).

1-Banan- og sjokoladekake

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Finn frem en stor bolle, og mos bananene fint med en potetstapper eller lignende. Rør inn det noe avkjølte smøret, og deretter egg, sukker og vaniljesukker. Bland sammen natron, salt, hvetemel og kakao, og sikt det deretter inn i bananblandingen. Rør sammen, til alt er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene til slutt (jeg brukte mørk kokesjokolade med 55% kakaoinnhold).

Smør og strø en form (min er ca. 22 x 13 cm) og fordel sjokoladeblandingen jevnt oppi. Stekes midt i ovnen i 55-65 minutter, til kaken er ferdigstekt. Sjekk med en bakenål eller fyrstikk, det skal ikke henge igjen røre på pinnen (men litt sjokolade vil uansett følge med). La kaken avkjøles i formen (på rist) i ca. 15 minutter, og ta den deretter forsiktig ut av formen (bruk en kniv langs kanten, om nødvendig) og la den avkjøles helt. Kaken blir (etter min mening) best om den får «satt» seg litt. Nytes med en god kopp kaffe!

Banan- og sjokoladekake

Eventuelle kakerester pakkes inn i folie og oppbevares i kjøleskapet. La kaken hvile i romtemperatur noen minutter før servering. Kaken er holdbar i ca. 1 uke, og kan fryses. Inspirasjon til denne kaken har jeg funnet på Smitten Kitchen.

Hvis du ikke har modne bananer innen rekkevidde kan du feire kakedagen med en av de andre kakene her på bloggen. Du finner dem samlet her.

ENJOY!


,

17 Kommentarer

  1. Malin 8. april 2016 at 15:32 #

    Ble så fristet at jeg løp rett på butikken. Måtte lete godt for å finne brukbare bananer. Tok akkurat kaka ut av ovnen, og det lukter i hvert fall godt. Gleder meg til å smake 😀 Har blitt så glad i å prøve ting etter jeg ble leser av bloggen din! TAKK 😀

  2. Lillian 8. april 2016 at 19:02 #

    Jeg hadde ingen kokesjokolade og bare to bananer. Tilpasset oppskrifta og brukte spelt istedenfor hvetemel. Resultatet ble supersaftig og kjempegodt! Men kan tenke meg at den må være syndig god med kokesjokolade 😊 Neste gang…. Takk for nok en enkel og god oppskrift – den kommer garantert til å bli en gjenganger her i huset 😊

  3. Kine 8. april 2016 at 19:46 #

    Hvis man ikke har modne bananer, går det an å modne de i stekeovnen.

  4. Mathilde 9. april 2016 at 14:28 #

    Det var lite hvetemel i denne, så tror du jeg kan lage den glutenfri? Feks med bokhvetemel? Takk😊

  5. Celine 9. april 2016 at 19:06 #

    DEN så god ut, namm! 😀

  6. Lillian 9. april 2016 at 21:15 #

    Mathilde! Jeg har laget mange glutenfrie kaker ved bytte ut hvetemelet med glutenfri melblandinger fra Toro eller Semper i ordinære kakeoppskrifter. Funker som bare det. Bare prøv!

    • Mathilde 17. april 2016 at 17:13 #

      Tusen takk for tips😊

  7. Rannveig 10. april 2016 at 09:07 #

    Meget god! 😊

  8. Ada 3. mai 2016 at 12:13 #

    Kan denne lages med rund form i stedet? Har en på 20 cm diameter tror jeg 🙂

    • Laura 29. mai 2016 at 22:59 #

      Jeg lurte på det samme og jeg har nettopp prøvd… Det gikk fint i 24 cm rund form 😋

  9. Ellie 29. august 2016 at 12:59 #

    Hei! Den ser deilig ut – jeg bare lurer på: bruker du lysebrunt rørsukker eller sånn klissete brunt farin (som vel er hvitt sukker farget med brun sirup)?

  10. Tuva 12. november 2016 at 13:34 #

    Denne kaken har jeg lagd opptil flere ganger nå. Utrolig god! Enkel å lage og smaker fantastisk 🙂

  11. Sara 17. november 2016 at 22:00 #

    Hei,
    Jeg elsker denne kaken og liker bloggen veldig godt! Har laget flere kaker og bakt masse brød etter dine oppskrift.
    Jeg vil lage den for barnet mitt og vil helst unngå sukker. Kan man erstatte sukkeret med dadler? Kan du eventuelt anbefale noe annet?

  12. Andreas 31. januar 2017 at 07:58 #

    Ser at denne kaken blir magisk. Men kan man bruke vanlig lys Freia melkesjokolade – eller er det ekstra viktig å bruke mørk kokesjokolade?

  13. Gunhild 1. mars 2017 at 21:10 #

    Passer denne kaka til barnebursdag mon tro? 😊

  14. Ragna 10. mai 2017 at 11:01 #

    Har lagd kaken med glutenfritt mel flere ganger uten noen problemer! Vil også anbefale å blande inn litt havregryn i røren for litt mer tekstur i kaken, og å bruke en halv/en ekstra banan 🙂

    • Trine ;) 10. mai 2017 at 17:52 #

      Takk for tips! 🙂

Legg igjen en kommentar