PANNESTEKT LAKS MED MANGO- OG AVOKADOSALAT OG LIMERØMME

Pannestekt laks med mango- og avokadosalat

Før ferien fikk jeg en henvendelse fra VG som lurte på om jeg hadde noen sunne og sommerlige oppskrifter å dele med leserne deres. Til tross for hektiske dager tok jeg imot VGs journalist og fotograf hjemme på kjøkkenet, kuttet, blandet, kokte og stekte mens spørsmålene haglet, og deretter var det fotografering av både laks og matblogger. Det var slik denne oppskriften ble til, og den ble publisert i VG i går (Sunn og fargerik familiemat) sammen med to oppskrifter fra TRINES MAT.

Laksen har her fått selskap av en spicy mango- og avokadosalat med tomater og ruccula, en god og spennende kombinasjon – som toppes med en syrlig limerømme. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

LAKSEN

  • 600-800 g fersk laks, i 4 porsjonsstykker
  • olivenolje
  • salt og pepper

MANGO- OG AVOKADOSALAT

  • 1 mango, i terninger
  • 1 avokado, i terninger
  • 10-12 cherrytomater, i båter
  • ½ rødløk, i tynne båter
  • rød chili etter smak, finhakket
  • en neve ruccula
  • koriander, grovt hakket
  • ca. ½ lime, saften
  • olivenolje

LIMERØMME

  • 1 1/2 dl lettrømme
  • litt revet limeskall
  • litt limesaft
  • salt og pepper

TILBEHØR

  • 4 porsjoner villris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • 4 limebåter til dekor (kan sløyfes)

Bland sammen ingrediensene til salaten og drypp limesaft og litt god olivenolje over.

Pannestekt laks med mango- og avokadosalat

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Alternativt kan du grille den på grillen eller steke den i en grillpanne. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Rør sammen lettrømme, limeskall og limesaft. Smak deg frem til ønsket smak og krydre med salt og pepper.

Pannestekt laks med mango- og avokadosalat

Server laksen med mango- og avokadosalaten, limerømmen – sammen villrisen, eller annet tilbehør.

Pannestekt laks med mango- og avokadosalat

(Bilde nr. 2 og 4 er tatt av VGs fotograf Jan Petter Lynau.)

Enjoy!


, , , ,

19 Kommentarer

  1. Laila 12. august 2013 at 15:53 #

    Artig at du skriver at bilde 4 er tatt av VG’s fotograf, for når jeg leste artikkelen i VG tenkte jeg at fotografiet neppe kunne være tatt av deg 🙂 Bildet er greit det, men bildene du tar er adskillig mer delikate (ref. bilde 1).

    • Trine ;) 12. august 2013 at 23:14 #

      Takk for det! 🙂

  2. Kamilla Haaland 12. august 2013 at 17:36 #

    åh, så utrolig godt ut!!

  3. Britt 13. august 2013 at 16:49 #

    Utrolig god rett! Stor begeistring! Jeg må likevel innrømme at det er en utfordring å få til å skjære en mango i pene biter. Jeg begriper ikke hvordan du får til. Jeg hadde en stri kamp med mangostenen. Uansett, fargerikt ble det, smaken fortreffelig, så alt i alt, svært vellykket!

    • Trine ;) 18. august 2013 at 23:08 #

      Å skjære opp mango er slett ikke enkelt, men kjøp deg en mangodeler, så får du i alle fall enkelt fjernet stenen. Lykke til! 🙂

  4. Ann 14. august 2013 at 19:54 #

    Lagde dette til min far og mine (små) barn idag og dette slo virkelig an i tre generasjoner!!

  5. Lisa 16. august 2013 at 21:05 #

    Denne retten var veldig god 🙂

  6. May Britt 18. august 2013 at 20:44 #

    Denne så bare lekker og god ut. Må prøves. Vet du hvor mange kcal det er i en slik porsjon?

    • Trine ;) 18. august 2013 at 21:45 #

      Takk for det! Nei, kaloriinnholdet har jeg ikke beregnet.

  7. Ingjerd 19. august 2013 at 17:22 #

    Tusen takk for kjempe god middag! Oppskriften ble prøvd i dag, alle var kjempe fornøyde!

    TUSEN TAKK!

  8. cecilie 26. august 2013 at 20:09 #

    Nydelig rett, takk for mange flotte oppskrifter! bruker bloggen din regelmessig og får ofte skryt av rettene i etterkant:)

    hilsen travel mamma til 2!

  9. Kristin 31. august 2013 at 09:23 #

    Helt vidunderlig god rett! Tusen takk:)

  10. Lisa 31. august 2013 at 11:19 #

    Hei

    Denne retten var bare helt fantastisk god. Mango og avokadosalaten var utrolig friskt til sammens med limerømme, NAM!

  11. Maya 9. desember 2013 at 19:52 #

    Hei! 1000takk for nydelig tilbehør til laksen, det var utrolig smakfullt og godt! Jeg vil tro at denne salaten også kan egne seg til svinekjøtt 🙂

  12. Cathrine 5. februar 2014 at 13:28 #

    Hei! Må berre sei at denne retten er fantastisk!!! Blitt ein stor favoritt hjå oss.. Jenta på 2 og gutten på 3 elsker den 🙂 Gøy når barna frotser rå løk og tomater!!! Ha ein fin dag!!

  13. Anne-Kate 26. februar 2014 at 12:08 #

    Hei 🙂

    Lagde denne retten til middag i går, smakte kjempegodt!! Anbefales!!! Og i dag hadde jeg restene som salat til lunsj på jobben med et hardkokt egg oppi. Smakte like godt kald 🙂

  14. Vibeke 27. april 2014 at 22:25 #

    Hei! Dette var godt:-) Salaten er også god på brødskiven til frokost

  15. Cecilie 29. juli 2015 at 21:35 #

    Hei 🙂

    Jeg lagde denne retten til middag i dag, og jeg må bare si at den var utrolig god. I tillegg til laksen stekte jeg en pakke scampi ved siden av og jeg lagde (heldigvis) dobbel porsjon av limerømmen. Alt forsvant! Salaten med mango og avokado passet veldig godt til laksen. Kan anbefales på det sterkeste 🙂

    Tusen takk for en utrolig fin blogg, Trine!

  16. Julie 31. juli 2016 at 18:44 #

    Fantastisk flott blogg, er innom dagleg. Nydeleg mango og avokadosalat, dette har no blitt mitt nye favoritttilbehør til laks. Takk for at du gjer meg til ein betre kokk! 🙂

Legg igjen en kommentar