Ovnsbakt laks med spinat, brokkoli og granateple

En deilig alt-i-ett form med laks, grønnsaker og saus, med granateplekjerner som et spennende innslag for både øye og gane. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 500 gram hel laksefilet
  • 100 gram spinat
  • 1 liten brokkoli, i små buketter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper
  • litt revet muskat
  • 2-3 dl matfløte (eller creme fraiche)
  • 1/2 granateple
  • ris, poteter eller annet tilbehør etter smak

Pensle en stor ildfast form med olivenolje og fordel den vaskede spinaten, brokkolibukettene og hvitløken i formen. Krydre med salt, pepper og litt muskat.

Hell på fløten (eller fordel creme fraiche utover) og legg deretter laksefileten oppå. Ha på litt salt og pepper på fisken. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Stekes ved 225 grader over- og undervarme, midt i ovnen i ca 15-20 minutter, til fisken har en kjernetemperatur på omtrent 50 grader. Da er den perfekt.

Skrap kjernene ut av granateplet og fordel over fisken, og server deretter umiddelbart. Serveres med ris, poteter eller annet tilbehør etter smak og behag.

Enjoy!

Oppskriften har jeg funnet i den flotte kokeboken Laks fra hverdag til fest av Paula Ahlsen Søder.

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)


,

9 Kommentarer

  1. Elin 30. mai 2012 at 09:43 #

    Her var det mye godt og fristende på et ildfast fat. Takk for middagstips og inspirasjon.

  2. Hanne og Karis lavkarbohverdag 3. juni 2012 at 17:29 #

    Dette så både godt og spennende ut! Dette skal vi prøve ut.
    Takk for mange gode middagstips!

    Kari & Hanne

  3. Katinkas Kitchen 3. juni 2012 at 20:35 #

    Lax är både gott och praktiskt – och nyttigt! Så spännande och vackert med granatäppelkärnorna!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

  4. Tove 5. juni 2012 at 17:54 #

    Dette var superenkelt og kjempegodt :-) Brukte creme fraiche, og synes kanskje det ble litt lite saus ut av det. Granateplekjernene satte en ekstra spiss på retten, både smaksmessig og visuelt.

  5. Anette 7. juni 2012 at 17:25 #

    Hei! Denne oppskriften skal jeg prøve! Ser deilig ut. Skal brokkolien kokes før den legges i formen?

  6. Anita 11. september 2012 at 13:38 #

    Brukte denne oppskriften i går, det smakte godt – og granateple var faktisk veldig godt med laksen. Kommer til å lage den flere ganger :-)

  7. Bjørg 29. september 2012 at 15:01 #

    Hei Trine
    Denne retten her er fantastisk god. Har en mann som er veldig kresen på fiskemat,- Denne er hans favoritt. Vi har hatt den flere ganger og skal ha den i dag.
    Granateple hever retten flere hakk. Rart hvor lite som skal til.
    Du har en kjempe flott blogg som jeg stadig er inne på for å la meg instirere.

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 01:26 #

      Ja, granateple er en undervurdert frukt som passer til mye. Så bra at lakseretten falt i smak hjemme hos dere også! :)

  8. Jorunn 20. oktober 2012 at 00:38 #

    Testet ut denne i dag! Enkel, god og spennende! :-) Tusen takk for en super blogg!!!

Legg igjen en kommentar