KRUMKAKER

Krumkaker

Årets krumkaker er i boks, og oppskriften er nøyaktig slik den alltid har vært:

  • egg
  • sukker
  • smør, smeltet og avkjølt
  • hvetemel
  • 1 ss vann pr. egg

Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og vei opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin eller lignende, og kjør til en jevn røre. Tilsett deretter 1 ss vann pr. egg og la røren svelle i minst 20 minutter, men gjerne over natten.

Varm opp krumkakejernet. Legg en passe stor klatt (ca. 1 ts – prøv deg frem) midt i jernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus. Her kan det være lurt å være to, en som steker og en som ruller. Avkjøl krumkakene på rist. Oppbevares i tett boks, som plutselig er tom!

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

16 Kommentarer

  1. Randi 17. desember 2011 at 13:36 #

    Ja, julekakene MÅ lages som de alltid er blitt laget. Og, det er ikke rart kakeboksen plutselig er tom, krumkaker er godt! Ha ei fin helg!

  2. sigrid 17. desember 2011 at 17:51 #

    Så herleg!!
    Takk at du framleis gir av di overflod av gode tips og oppskrifter..

  3. Seline 18. desember 2011 at 09:56 #

    Dette prøvde jeg for første gang i år 😉 Brukte oppskriften din og tilsatte bittelitt kardemomme. Det ble veldig godt! 😉 Prøvde også en variant med melk og uten egg – syntes ikke det smakte like godt..

  4. Hansa 19. desember 2011 at 23:43 #

    Jeg bruker min mors oppskrift bestandig, men hun har i en/to ss. med konjakk. Det gir en rund god smak. Alkoholen blir borte, da deigen blir stekt =D Kjempegodt!

    • Trine ;) 20. desember 2011 at 00:12 #

      Venninnen min bruker konjakk på sine krumkaker, men jeg foretrekker krumkaker uten. 🙂

  5. Nina 3. desember 2012 at 21:15 #

    Hei! Dumt spørsmål kanskje, men skal eggene veies med el uten skall?

    • Trine ;) 3. desember 2012 at 22:59 #

      Eggene veies med skall 🙂

  6. ranveig 14. desember 2012 at 17:45 #

    bruke du meierismør eller melange?

    • Trine ;) 14. desember 2012 at 18:27 #

      Jeg bruker meierismør eller bremyk. Melange er ikke smør 😉

  7. Tove 16. desember 2014 at 08:48 #

    Bare litt nysgjerrig på hvorfor du har varmt vann i røren din. Alle andre oppskrifter bruker kaldt vann. Er det en hemmelighet i det varme vannet? 🙂

    • AnneGro 29. november 2016 at 19:22 #

      Dette lurer jeg også på….. 🙂

  8. Hanne 13. desember 2015 at 18:50 #

    Brukte spelt mel istedenfor hvetemel, det fungerte helt fint. Lot røra svelle i 30 minutt. Ble veldig sprø og gode.

  9. Unni Borchgrevink 18. desember 2015 at 17:05 #

    Jeg har ikke vekt .hva gjør jeg da.😂🎆

    • Elin Johansen 27. desember 2015 at 22:20 #

      Jeg bruker heller ikke vekt. Men på 1 stort egg bruker jeg en vanlig kaffekopp av alt det andre samt en kopp melk isteden for vann. Får tynne sprø kromkaker med blondekant . Bruker 1 barneskje røre i gjernet😀

  10. Kimberly Wolf 22. desember 2016 at 20:15 #

    Kanskje et dumt spørsmål, men skal røret stå i kjøleskapet med plast over hvis man lar det svelle over natten? 🙂

  11. Hellen Siemens 23. desember 2016 at 19:04 #

    Made this on my old non electric iron. They turned out nice and crips. The first two got stuck so I was a bit worried at first, but the recipe is good. I added cardamom for extra flavour.

Legg igjen en kommentar