Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

Jeg har fått en ny suppefavoritt! Eple, gulrot, ingefær, chili og karri er gode kombinasjoner til kylling. Fløteskvetten runder av og gir god fylde, og korianderdrysset før servering gir det lille piffet som gjør at dette blir en høydare for både gane og øye.

Karri er en krydderblanding som er karakteristisk for det indiske kjøkken. Karri består ofte av pepper, cayennepepper, gurkemeie, koriander, kanel, muskat, ingefær, kryddernellik, spisskummen og sennep. Du kan selv bestemme hvor sterk du vil ha suppen ved å justere hvor mye karri og chili du tilsetter.

Suppen er rask og enkel å lage, og er ypperlig til for eksempel jentemiddager rett etter arbeidstid. Oppskriften rekker omtrent til tre porsjoner. Finn frem:

  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 1/2 rød chili, finhakket
  • ca 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 1 eple, grovt revet
  • ca 2 ts karri
  • 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
  • 1,5 dl matfløte (kan eventuelt erstattes med kokosmelk)
  • 2-3 kyllingfileter
  • hvit nykvernet pepper
  • eventuelt salt
  • frisk koriander, hakket

 

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

 

 

Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte. Skjær filetene deretter opp i passe biter. Du kan selvsagt benytte grillet kylling istedet. Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppegryta og gi suppen et lett oppkok.

 

 

Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) og strø finhakket koriander over før servering. Serveres med nanbrød, gjerne hjemmebakt. Oppskriften finner du her.

, ,

73 Kommentarer

  1. Monica 20. oktober 2010 at 07:17 #

    >Høres god ut. Den skal jeg prøve!

  2. Anonymous 20. oktober 2010 at 07:30 #

    >Denne suppa er fantastisk god, jeg har laget den jevnlig i flere år, siden jeg første gang så oppskriften på baksiden av Dagbladet.Anbefales på det varmeste!

  3. Nice Work 20. oktober 2010 at 07:33 #

    >Ser kjempegodt ut! Jeg lager en lignende suppe men har kokosmelk i stedet for fløte. Og linser, både røde og grønne er veldig godt i sånne supper. Og grusomt sunt!

  4. swimzy 20. oktober 2010 at 08:57 #

    >Åhh denne suppa ser nydelig ut:)tror du det går bra å bytte ut kylling med svinestrimler? Har en mann som ikke liker kylling dessverre :( MVh siv anita

    • Elisabeth 15. november 2011 at 18:24 #

      Min sønn på 13 hadde to kommentarer etter å ha smakt suppen i dag:
      1. Wow – den var skitgod
      2. Denne hadde vært god med scampi og kamskjell også.

      Så ja – jeg tipper svinestrimler går også ;-)

  5. NL 20. oktober 2010 at 10:35 #

    >Yummy! den høres nydelig ut. Må forsøke denne i løpet av høsten vet jeg.Ha en god onsdag,Klem NL

  6. Anonymous 20. oktober 2010 at 11:10 #

    >Denne suppen hørtes utrolig god ut og skal prøves i nær fremtid !!Jeg er skikkelig fan av indisk mat men thai-mat er også en favorit. Lurte på om du har en god oppskrift på den kjente retten Pad-thai? Har prøvd noen varianter fra nett men har ennå ikke funnet den opptimale.Ha en fin dag videre :-)Mvh Elin

  7. Susi 21. oktober 2010 at 02:58 #

    >Fytti Grisen denne så GOD ut!! Skal prøves til helga!!!

  8. Anonymous 21. oktober 2010 at 15:38 #

    >Lagde denne igår. Min nye yndlingssuppe, yummy:)

  9. Ann C 21. oktober 2010 at 16:43 #

    >Jeg lagde denne til middag i dag. Tusen takk for en enkel, billig og supergod oppskrift!Jeg stekte kyllingen i små biter først, deretter resten slik det står i oppskriften. Tilsatte kyllingbitene sammen med fløten til slutt. Dermed sparte jeg litt oppvask :)Jeg tok opp noen pitabrød (hjemmebakte, selvsagt!) fra fryseren og varmet de i brødristeren. Det passet godt til.Denne suppen skal jeg garantert lage flere ganger :)

  10. Anonymous 21. oktober 2010 at 17:41 #

    >Tusen takk, nok ein gong for enkel og GOD mat frå scratch!Etter at Spar hadde tilbod på grilla kylling på tysdag, laga eg kraft av restane for første gong(!). Utan å ha noko å bruke det til…dagen etter kjem denne oppskrifta på bloggen din, kan det passe betre?!:)Det blei pitabrød som tilbehør her i heimen, men diverre ikkje heimelaga som eg las nokon over hadde skreve. No fann eg nett ei enkel oppskrift på nanbrød til neste gong vi skal ha denne suppa. Gler meg til kvart nytt innlegg du kjem med!Anita

  11. Anonymous 24. oktober 2010 at 18:31 #

    >Den suppa var fantastisk god!! Lagde den for noen dager siden og kommer til å lage den igjen og og igjen. Takk for tipset! :)L

  12. Bjørg 25. oktober 2010 at 13:07 #

    >Dette var søndagsmiddagen vår i går, etter en stress – svigers på besøk- løpe rundt og oppleve byen-helg, så gjorde denne veldig godt for to trøtte kropper. denne suppen var nydelig og min kjære ba fint om å få restene med til lunsj på jobben i dag, noe han selvsagt fikk:-)

  13. Line 26. oktober 2010 at 20:13 #

    >Denne lagde vi i går. Kjempegode smaker og raskt å slenge sammen!

  14. Cecilie 28. oktober 2010 at 19:47 #

    >Dette er min favorittsuppe, den har navnet Mullegatawney suppe i min kokebok mmm =)

  15. Anonymous 31. oktober 2010 at 11:02 #

    >Har laga suppe og tiramisu og venter berre på gjestene.Gler meg! Super blogg!!

  16. Anonymous 3. november 2010 at 16:53 #

    >Denne så nydelig ut. Jeg skal absolutt prøve denne til helga. Lager du din egen karriblanding eller kjøpes det ferdig? Og kjøper du ferdig kyllingkraft?

  17. Julie 12. november 2010 at 14:14 #

    >Jeg lagde denne suppen i går. Ble kjempe god!Bloggen din er fantastisk! =) Du gir masse inspirasjon for nye og spennende retter! =)

  18. Anonymous 5. desember 2010 at 13:15 #

    >Har laget denne no, knallgod!!! Ble bare bedre og bedre jo mer man spiste, ..farlig ;)

  19. Merete 15. februar 2011 at 16:44 #

    Heisan
    Fant bloggen din i helgen, og ble veldig inspirert. Nydelige bilder og mat som ser spennende og god ut, men likevel ikke altfor «far off». Har nå bestemt meg for å lage nye middagsretter et par ganger i uken, og dette ble første rett ut. Suppen falt virkelig i smak, husbonden utbrøt: «Kjempegod!» og begge jentene mine, som jeg normalt oppfatter som litt kresne, både smakte og spiste og sa de likte suppen :-) Hurra!

  20. Maya 15. februar 2011 at 18:50 #

    Hei Trine

    Laget denne suppa i går, og det var stor suksess for både store og små! Hadde oppi litt ekstra: risnudler, røde linser, currypaste (i tillegg til vanlig karri) og bytta ut fløte med kokosmelk. Himmelsk godt!

  21. Elin 22. februar 2011 at 23:00 #

    Hei Trine
    Denne suppa bruker vi lage innimellom. Den er faktisk veldig god og mer mettende om man har litt kokt ris i. :)
    Vi pleier også å bruke fersk grillet kylling fremfor kyllingfilet, syntes dette kjøttet passer bedre i suppa.
    Men anbefaler alle å prøve denne, den er fantastisk :)

    • nameit 22. mars 2011 at 22:09 #

      Hei, jeg skulle akkurat til å skrive inn at jeg lagde med grillet kylling. Lå noen rester etter kyllingsalaten igår, og den gikk rett til suppen, utrolig godt, ble kremfløte istedenfor vanlig matfløte, men supergodt, og litt mer krydderet da ! Er selv pakistansk så derfor kjente jeg igjen smakene, men på en ny måte! Elsket oppskriftene dine Trine! Farger opp hverdagen :D stort smil til deg!

      • Trine 23. mars 2011 at 22:50 #

        Slike koselige tilbakemeldinger farger hverdagen min også! ;)

        • Ranja H. Kristensen 25. juli 2011 at 12:56 #

          Hei! Hva slags karri bruker du?

          • Trine 30. juli 2011 at 00:28 #

            Jeg har brukt karri fra nærbutikken, Black Boy eller Santa Maria, tror jeg…

  22. Hanne 14. september 2011 at 19:42 #

    Hei! Lagde denne i dag og likte den veldig godt og slo ann også hos minstemann i familien:) Ha en fin kveld!
    http://babyramen.blogspot.com/2011/09/soup.html

    • Trine 18. september 2011 at 22:46 #

      Ja, det er en av mine favorittsupper. Hyggelig at den falt i smak! ;)

  23. Linn A 25. oktober 2011 at 15:43 #

    Denne suppa sto på menyen hos meg i dag, den smakte fantastisk! Neste gang blir det nok hjemmeladge nanbrød til ;)

    Takk for inspirasjon!

  24. Simply Living 18. november 2011 at 10:57 #

    Da var middagen reddet! Har noen rester av kylling fra i går som passer fint i suppa. Takk for oppskrifta, gleder meg til å prøve.

  25. Anne 31. desember 2011 at 14:08 #

    Fantastisk suppe! Hvor mye skal jeg legge til av de ulike ingrediensene hvis jeg f. eks. ønsker å lage til fire personer? Det blir vel litt mye kraft hvis jeg dobler alt?

  26. Mari 2. januar 2012 at 16:48 #

    Denne så god ut! Kan jeg bruke hønsebuljong utrørt i vann i stedet for kraft eller fond?

    Du er en stor inspirator, Trine :)

    • Trine ;) 2. januar 2012 at 18:28 #

      Du kan fint benytte hønse- eller kyllingbuljong istedet. Smak deg frem til ønsket styrke. Lykke til!

  27. Åslaug 4. januar 2012 at 22:40 #

    Etter å ha fått den servert i venninneklubb har jeg laget den flere ganger og på venninneklubb neste uke står den atter på menyen.
    Fantastisk god:o)
    Men nå synes jeg den har kommet altfor langt ned e på «suppelisten» din. Den burde løftes høyere opp så flere finner den lettere, for det er en virkelig «høydare» ….

    • Trine ;) 4. januar 2012 at 23:44 #

      Ja, dette er en kjempegod suppe! Jeg kommer til å lage en ny variant om ikke så lenge, men har tatt hintet ditt og lagt suppen i slideren øverst på bloggen! :)

  28. Trudelutt 5. januar 2012 at 09:11 #

    Serverte denne for noen kollegaer i går kveld på jobb. Kjempegod :) Og ikke minst engel å lage. Ikke for mye ingredienser. Rart med den kombinasjonen, de jeg jobber med trodde jeg hadde kokosmelk i suppa. Og de gjettet seg liott frem og bommet totalt. Moro :)

  29. Mossig66 11. januar 2012 at 16:21 #

    Takk igjen for en god middag. Jeg byttet eple med fennikkel og det ble veldig godt. Mmmmm! :-)

  30. Hanne 14. januar 2012 at 15:25 #

    Suppa var enkel å lage og kjempegod…blir en gjenganger hos oss. Supert med oppskrifter for to en gang i mellom!! Det er alltid inspirerende å titte innom bloggen din….noe jeg gjør jevnlig :-))

  31. Anne 15. januar 2012 at 15:02 #

    Takk for super oppskrift! Lagde denne i går kveld og ble mer enn fornøyd med resultatet! Er ingen mesterkokk, så jeg setter stor pris på de detaljerte beskrivelsene. Blir nok suppe neste gang jeg inviterer til jentefest! Heldigvis er det en skvett igjen til i dag og – gleder meg allerede! :-)

  32. Christina 17. januar 2012 at 23:00 #

    Takk for inspirasjon! Etter å ha smakt Thom kah gai på fredagsbesøk i forrige uke, har stort sett bare dine oppskrifter stått på menyen. Foccacia på lørdag, Chili con carne på søndag, nudelwoken din i dag, sqashsuppen står for tur i morgen og på fredag blir det hvit pizza for første gang. Jeg har ofte hatt uflaks når jeg tester nye oppskrifter, men nå har jeg endelig funnet en kilde til oppskrifter jeg VET smaker godt hver gang :) Denne indiske suppa skal ut i ilden i neste uke, både jeg og samboer elsker indisk! Det jeg lurer på er, hvor har du kjøpt disse suppetallerkene? Falt helt pladask og har lett etter firkantede suppetallerkener hele uka uten å finne noe som ligner?

    • Trine ;) 10. mars 2012 at 11:14 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er faktisk ikke suppetallerken, men en liten serveringsbolle i serien Cuisine fra Porsgrund.

  33. Totte 19. januar 2012 at 21:40 #

    Denne suppen er knallgod :) Jeg prøver av og til andre oppskrifter enn fra Trines matblogg, men det kan ikke sammenlignes med resultatet fra dine oppskrifter! Jeg skryter av bloggen din til venner og kollega minst to ganger i uka :) Takk for all inspirasjon!

    • Trine ;) 22. januar 2012 at 10:43 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! :)

  34. Kari 24. januar 2012 at 13:57 #

    Hei!
    Synest denne suppen er kjempegod, og lurte på om du tror denne vil fungere å servere til mange gjester (ca 30 stk; store og små)? Eller har du noen andre gode tips til servering når det blir storinnrykk fra familien til bursdagsfeiring;)

    • Trine ;) 24. januar 2012 at 18:29 #

      Denne suppen passer nok bra å servere til mange! Lykke til!

  35. Maria 25. januar 2012 at 09:03 #

    Denne suppa ble ny favoritt her hjemme :-) Har laget den som i oppskriften, men prøvde også en «vri», hvor jeg tilsatte litt ekstra frisk koriander, samt litt kokosmelk… nam!

  36. Kirsten 1. februar 2012 at 11:01 #

    Serverte suppen til venninner; veldig god, så takk for den! Brukte fersk kylling, kun brunet i panne, før bitene trakk ferdig sammen med øvrige ingredienser. Gir mer smak til kraften hvis en bruker fersk kylling. Jeg erstattet også fløten med kokosmelk. I tillegg kokte jeg med små, røde (oransje) linser. Disse er med på å jevne suppen og gir veldig god smak som passer til de øvrige smakene, synes jeg.

  37. Ingrid 2. februar 2012 at 10:18 #

    Hei!
    Kanjeg bruke kokosmelk i stedet for matfløte?

    • Trine ;) 8. februar 2012 at 23:00 #

      Det kan du selvfølgelig, om du liker litt fremtredende kokosmelksmak. Smak deg frem!

  38. Camilla 3. februar 2012 at 14:03 #

    Denne suppen skal lages idag! er litt spent på om barna liker den eller i det hele tatt tør å smake.er den sterk med den chilien oppi? Digger denne matbloggen, det er så mye godt her! tusen TAKK!!!

  39. Camilla 4. februar 2012 at 20:17 #

    Suppen var fantastisk god og alle likte den!!! Byttet ut gulrot med søtpotet, det ble godt. Hva er forskellen på grønn og rød chili??

  40. Ingrid 7. februar 2012 at 14:16 #

    Takk for denne oppskriften, Trine! Har laget den flere ganger, og det blir like stor suksess hver gang :)

  41. Siw Toril 12. februar 2012 at 17:17 #

    Jeg laget denne suppen i dag, og dette er den beste suppen jeg har smakt! Mannen min og jeg skrapte gryta helt! Takk for en fantastisk blogg Trine!:-)

  42. Tina 12. februar 2012 at 17:32 #

    Denne var sinnsyk god :)) laget en stor versjon av den, tror jeg gikk å forsynte meg titalls ganger i løpet av ettermiddagen, hehe =)

  43. Anne-Line 17. februar 2012 at 12:15 #

    Denne retten skal prøves! Ser fantastisk god ut :) Hvordan skal jeg gå frem om jeg skal lage til 4 pers, skal jeg doble alt inkludert kraften?

  44. Tina R. 19. februar 2012 at 19:13 #

    Denne suppa har jeg laget idag, og fy søren så god den var. Går nå bare å venter på at det skal bli plass til mere i magen :) Og den skal så absolutt lages flere ganger!!!!

  45. Katrine 27. februar 2012 at 17:46 #

    Denne har jeg laget flere ganger og den er supergod. Skal servere den på vi klubb til helgen, og funderer på hva slags dessert som passer til .. Ser for meg noe friskt, men hva?

  46. Mona H 1. mars 2012 at 14:05 #

    Hei Trine:)
    Kjempefin blogg.. jeg har funnet mange gode oppskrifter og tips her hos deg..
    Jeg lurte på noe..Jeg skal ha klubb med venninnene snart og ble bedt om å lage denne suppa igjen…I den forbindelse lurte jeg på om du hadde noen vintips? Jeg liker best rødvin, men tenker at denne suppa gjør seg vel best med hvitvin?
    Takker for svar:)
    Ha en flott vår, det ser ut som den er kommet idag her på sørlandet hvertfall sol og 20 pluss:)

    Hilsen Mona

  47. Karina 16. mars 2012 at 20:55 #

    Hei!

    Tenkte bare å si i fra at linken i siste avsnitt som skal peke til nanbrødene kun fører til feilmelding. Skal servere denne suppa til venninner neste uke, og gleder meg allerede – den er så god!

    • Trine ;) 17. mars 2012 at 01:32 #

      Er rettet opp nå. Takk for at du sa ifra! :)

  48. Ingrid 17. mars 2012 at 10:40 #

    Hei!
    Fantastisk mye godt her:)
    Har du forslag til vin til denne suppen?

    • Trine ;) 17. mars 2012 at 11:09 #

      Mitt beste forslag er å spørre på polet. :)

  49. Renate 19. mars 2012 at 21:19 #

    Veldig god suppe, var en suksess i jentelaget! Som i en del andre sammenhenger synes jeg den friske korianderen gjør «hele forskjellen»:) Serverte den med ris, nan og mango chutney – sistnevnte kan anbefales!

  50. Meget fornøyd 9. desember 2012 at 21:38 #

    Fantastisk suppe! :D Brukte den i mitt skoleprosjekt nå nylig, kunne ikke blitt bedre ;)

  51. Jorunn 7. februar 2013 at 16:09 #

    Denne har jeg «adoptert». Er veldig god, og jeg har lagd den mange ganger, alltid like god :)

  52. Thor Eiril 9. februar 2013 at 14:28 #

    Denne kyllingsuppa har blitt en megafavoritt i vårt hjem, både blandt unge og ikke fullt så unge. Ingen over, ingen ved siden. Tusen takk for oppskriften. Den har gitt far et kokkerykte som er verdt å skrive hjem om..

  53. Kjersti 1. mai 2013 at 10:45 #

    Denne suppa er en av de aller beste suppene jeg noen gang har smakt! (Tror det er eplet som gjør den store forskjellen.) Jeg bruker litt mer gulrøtter og en neve eller to røde små linser for litt mer substans. Et tips er å bytte ut koriander med fersk mynte! Ellers takk for fin blogg med mange gode og relativt enkle oppskrifter!

  54. lars 16. mai 2013 at 15:55 #

    Lagde denne og drakk en tørr hvitivin til – funket veldig bra.
    den er jo ganske «lett» iforhold til andre indiske retter

  55. Irene 16. september 2013 at 22:15 #

    Hei Trine.
    Har i dag prøvd denne oppskriften……supergod, men jeg doblet oppskriften,men
    var likevel for lite her i huset…..må lage mer neste gang ja :)

  56. Elin 9. mars 2014 at 11:53 #

    Kan man bruke curry paste, for litt mer snert? I stedene for karri?

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 01:29 #

      Det kan du, smak deg frem!

  57. Evy 21. mars 2014 at 13:49 #

    Denne ser veldig god ut! Men den kan da umulig være bare 2 porsjoner? Synst noen skrev det, må da bli minst 4 når det er så mye kraft??

Legg igjen en kommentar