Nå er det torskesesong, noe som utnyttes til fulle hjemme hos oss. Torsk er den aller beste fisken, synes jeg. Denne torskeretten har en utrolig velsmakende “brun” saus, som setter en nydelig smak på torsken. Slapp av, det er ikke noen tradisjonell “brunsaus”. Neida, her består det brune av soyasaus og balsamicoeddik, smaksatt med mange andre gode smaker. Denne bør du prøve! Oppskriften har jeg funnet i Wang/Dreyer/Hensleys kokebok «Rundt bordet«, men har gjort noen små endringer. Ekteparet Dreyer/Hensleys kokebøker har vært en viktig inspirasjonskilde for meg i mange år, og jeg har de fleste kokebøkene deres.

 

Til to store og en liten trenger du omtrent:

 

600 gram torskefilet, delt i biter, ca 3 x 3 cm
ca 10 cherrytomater, delt i to
4 vårløk, skjært i skiver på skrå
2 ss god balsamicoeddik
4 ss soyasaus
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
en neve basilikum, grovt hakket
salt og pepper
*

Fordel fisk, tomater og vårløk i en ildfast form. Bland sammen de øvrige ingrediensene og hell over. Krydre med salt og pepper. Stekes ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Server gjerne ris og en god salat til.

Du kan selvfølgelig bytte ut torsken med annen hvit fisk, for eksempel sei eller steinbit.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne fiskeretten ser riktig så god ut. Mulig jeg prøver den "brune sausen" din til hjemmelaget karbonader i dag 😉 NL

  2. Dette ser ut som en kjempeflott oppskrift! Så flott at jeg har bestemt meg for å handle inn ingrediensene og prøve det ut på torsdag. Smaker det noe godt uten ris til, forresten? Jeg skal prøve å holde meg unna både ris, poteter og pasta… Vanskelig!Fortsett den gode bloggen din, du er en inspirasjonskilde!

  3. Jeg prøvde denne fiskeretten i dag, og kan være sannhetsvitne på at den var kanongod. – Fusion på sitt beste!

  4. Så morsomt at denne torskeretten ser ut til å falle i smak hos flere. Dette var virkelig en høydare for oss! Trine 😉

  5. Jeg skal ha mamma&pappa og svigers på besøk neste helg og da tror jeg jammen denne skal prøves=:-) Ser knallgod ut!!!Hege=:-)

  6. Skal handle inn til denne i morgen, ser kjempegodt ut! Blir alltid sittende å bla i inleggene dine på bloggen, tenkte å prøve en av ukemenyene også! Det eneste som må være "negativt" er at jeg alltid blir så fryktelig sulten av å titte her inne 🙂 Er nesten her inne hver dag, og nå skal jeg virkelig prøve å lage maten i steden for å bare se på den 🙂

  7. Hei,jeg lagde denne retten i går og jeg må bare si tusen takk 🙂 Denne var fantastisk god og jeg skal lage den til en venninne denne helgen. Yummie 🙂

  8. Hei,Etter inspirasjon fra deg har jeg tenkt til å prøve meg på torsk, noe jeg fram til nå har tenkt at jeg ikke liker. Men en travel studiedag (og slunken studentlommebok) gjør at jeg helst har lyst til å bare slenge med en frossen torskefilet fra rema. Er imidlertid noe usikker på hvor god denne fileten er, så har foreløpig satt torskemiddag på vent. Men nå tenkte jeg at jeg jo kunne spørre om frossen torskefilet er ålreit å bruke? 🙂 Hilsen Anna

  9. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Anna; du kan fint benytte frossen torskefilet til denne retten (og andre torskeretter). Pass da på at du får fisk av god kvalitet. Jeg pleier for eksempel å benytte gourmet-torsk fra frysedisken, og den er jeg som regel alltid fornøyd med! Lykke til med studiene og kos deg med matlaging og god mat innimellom leseøktene! Trine 😉

  10. Torsk i "brun saus lagde jeg på tirsdag. Helt fantastisk!!Fantastisk inspirasjonsrik blog. Forsetter å prøve meg frem med nye retter.Ellen fra Oslo

  11. Jeg leste dette innlegget for lenge siden, laget retten, og nNå har den jammen blitt fast inventar her hjemme. Så takk skal du ha!Håper det er i orden at jeg legger ut oppskriften på min egen bloigg (og linker til deg) Har mange som har spurt om oppskriften nemlig 🙂

  12. Mmm dette har allerde blitt en av familiens store favoritter.
    Er så glad jeg har oppdaget siden din – takk for masse herlig inspirasjon. Ha en herlig uke 🙂

  13. Mmmm, dette så supergodt ut – da skal jeg prøve ut min første Trinerett til middag i morgen! Er så IMPONERT over bloggen din som jeg er glad jeg oppdaget….! Det er så mye som ser godt ut at jeg vet jammen ikke helt hvor jeg skal begynne. 🙂 Keep up the good work, du er til glede for veldig mange!

  14. En utrolig smakfull fiskerett. Denne sto på middagsbordet i dag. Bakte grønnsaker er så godt, at poteter eller ris blir overflødig. Jeg puttet i litt ekstra grønnsaker, så da var tilbehøret unødvendig. Det var ukens andre måltid fra denne supre bloggen.

  15. Jeg har alltid bestemt meg for at jeg ikke liker fisk. Nå har jeg bestemt for å snu på det, og prøvde denne som første fiskemåltid jeg noengang har lagd selv og den var helt fantastisk. Kommer absolutt til å bli laget flere ganger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste