På hytta serveres det alltid vafler, eller "gafler" som Mathias kaller det. Nystekte vafler er noe av det beste jeg vet, og gjør alltid stor suksess når det serveres! Ofte stekes og nytes vaflene ute på terrassen, men nå i vinterferien stekes de helst inne, og nytes foran TVen og VM-sendingene.
Vaffelrøra lages som regel på slump, med det som er tilgjengelig av melke-, rømme- og fløteskvetter. Men, denne vaffelrøra, som vi laget til dagens VM-sending målte vi opp - og oppskriften er omtrent slik.

Ingredienser

4 dl hvetemel
3 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron (kan erstattes med 1 ts bakepulver)
1/2 ts salt
4 dl melk (gjerne halvparten melk og halvparten surmelk)
3 egg egg , sammenvispet
100 g smør , smeltet

SLIK GJØR DU

Bland alt det tørre og rør inn melken, til du får en glatt røre. Visp inn eggene og til slutt det smeltede smøret. La røra svelle i minst 30 minutter. Pensle vaffeljernet med smør og stek vaflene til de er gylne. Avkjøl på rist.

Serveres lune med syltetøy og en rømmeklatt.

Heia Marit og Petter! Heia Norge!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ja heia! Vafler er noe av det beste jeg vet, skummelt skummelt for jeg tåler dårlig hvetemelet. Vi får håpe på skikkelig “påskestemning” så kan vm-vafler stekes på terrassen i solveggen med sporten på radio. ☺

 2. Hei! Jeg erstattet melken med vikingmelk (3 dl, og resten fløte) Disse ble fantastiske!!! Nå har jeg funnet favorittoppskrift som jeg kommer til å bruker fremover 🙂

 3. Jeg har nettopp oppdaget matbloggen din, og det meste av søndagskvelden har gått med til å utforske den. Den er super! Jeg har et spørsmål ang. væske i vafler. Jeg har alltid brukt surmelk og natron. Kan jeg bruke dette istedenfor søt melk, eller må jeg da gjøre andre forandringer i oppskriften? Ønsker deg en fin dag.

  Inger Elise

  1. Takk for det! Du kan selvsagt erstatte melken med surmelk istedet. Det er mulig du ikke trenger så mye mel da, så det kan være lurt å se an det litt. Lykke til! 🙂

 4. Hei! Du har en fantastisk blogg, masse godt å masse inspirasjon 🙂 tåler ikke så mye hvetemel, men lurte på speltmel i vafler, går det?:) hvor mye i denne oppskriften evt?

  Ida

  1. Takk for det! Jeg regner med at det skal gå bra med speltmel. Når det gjelder mengden så må du benytte oppskriften som et utgangspunkt men holde igjen på melet ot slutten.

 5. Hei:-) denne har jeg laget flere ganger og de blir kjempe gode. Ser ei har spørt om speltmel -vil bare si at jeg hver gang har brukt speltmel(finmalt). Funker like bra det. Lenge siden jeg slutta å kjøpe hvetemel så jeg tar bare å erstatter med spelt. I bakst er det mulig jeg justerer mengden litt men har ikke trengt det i vafflene.

  Også på planen å prøve flere oppskrifter fra kokeboka di 🙂 supert å ha bloggen og boka di til inspirasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste