Tomater og granateplekjerner er en nydelig kombo. Deilig tilbehør til kjøtt- og kyllingretter, og et smakfullt og fargerikt innslag på et meze-bord.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250-300 g cherrytomater , delt i to
1/2 rødløk , i små terninger
1 fedd hvitløk , knust
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss rødvinseddik
1 ts granateplesirup (kan sløyfes)
2 klyper chiliflak
salt og pepper
2 ss bladpersille
1/2-1 granateple , frøene

SLIK GJØR DU

Skjær opp tomater, løk og hvitløk som angitt, og ha det i en liten salatbolle. Rør sammen olivenolje, rødvinseddik og granateplesirup, og smak til med chiliflak, salt og pepper. Tilsett dressingen i salaten og vend den forsiktig sammen. Ha på granateplekjerner og bladpersille rett før servering.

Serveres som en del av et meze-måltid eller som tilbehør til for eksempel lammekjøttboller eller harissamarinerte kyllingspyd. Alle oppskrifter på meze finner du samlet her.

HARISSAMARINERTE KYLLINGSPYD MED GULROTSALAT

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut
  1. Ble veldig godt mottatt, jeg serverte salaten sammen med spekeskinke/røkelaks/eggerøre. Fantastiske smaker sammen!

  2. Tomat- og granateplesalaten måtte jeg prøve, jeg elsker rødt! Den smaker også deilig!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste