Tomater og granateplekjerner er en nydelig kombo. Deilig tilbehør til kjøtt- og kyllingretter, og et smakfullt og fargerikt innslag på et meze-bord.
Ingredienser
250-300 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1 fedd | hvitløk , knust |
3 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | rødvinseddik |
1 ts | granateplesirup (kan sløyfes) |
2 klyper | chiliflak |
salt og pepper | |
2 ss | bladpersille |
1/2-1 | granateple , frøene |
SLIK GJØR DU
Skjær opp tomater, løk og hvitløk som angitt, og ha det i en liten salatbolle. Rør sammen olivenolje, rødvinseddik og granateplesirup, og smak til med chiliflak, salt og pepper. Tilsett dressingen i salaten og vend den forsiktig sammen. Ha på granateplekjerner og bladpersille rett før servering.
Serveres som en del av et meze-måltid eller som tilbehør til for eksempel lammekjøttboller eller harissamarinerte kyllingspyd. Alle oppskrifter på meze finner du samlet her.
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Ble veldig godt mottatt, jeg serverte salaten sammen med spekeskinke/røkelaks/eggerøre. Fantastiske smaker sammen!
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! 🙂
Tomat- og granateplesalaten måtte jeg prøve, jeg elsker rødt! Den smaker også deilig!
Herlig! Tusen takk for hyggelig og inspirerende tilbakemelding!