![](https://trinesmatblogg.no/wp-content/uploads/2024/04/IMG_9514.jpg)
Tomater og granateplekjerner er en nydelig kombo. Deilig tilbehør til kjøtt- og kyllingretter, og et smakfullt og fargerikt innslag på et meze-bord.
Ingredienser
250-300 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1 fedd | hvitløk , knust |
3 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | rødvinseddik |
1 ts | granateplesirup (kan sløyfes) |
2 klyper | chiliflak |
salt og pepper | |
2 ss | bladpersille |
1/2-1 | granateple , frøene |
SLIK GJØR DU
Skjær opp tomater, løk og hvitløk som angitt, og ha det i en liten salatbolle. Rør sammen olivenolje, rødvinseddik og granateplesirup, og smak til med chiliflak, salt og pepper. Tilsett dressingen i salaten og vend den forsiktig sammen. Ha på granateplekjerner og bladpersille rett før servering.
Serveres som en del av et meze-måltid eller som tilbehør til for eksempel lammekjøttboller eller harissamarinerte kyllingspyd. Alle oppskrifter på meze finner du samlet her.
![HARISSAMARINERTE KYLLINGSPYD MED GULROTSALAT](https://trinesmatblogg.no/app/uploads/2024/04/IMG_9696.jpg)
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Ble veldig godt mottatt, jeg serverte salaten sammen med spekeskinke/røkelaks/eggerøre. Fantastiske smaker sammen!
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! 🙂
Tomat- og granateplesalaten måtte jeg prøve, jeg elsker rødt! Den smaker også deilig!
Herlig! Tusen takk for hyggelig og inspirerende tilbakemelding!