ANNONSE - SANTA MARIA

Jeg har i løpet av 2018 hatt et samarbeid med Santa Maria, og ved å bruke deres krydder har jeg tatt dere med på en spennende reise i gode smaker. Første stopp på reisen var Asia og en deilig nudelsuppe med kylling og andre stopp var i Marokko hvor lammeskanker sto på menyen. I sommer nøt vi det gode grillværet i Norge, og koste oss med grillet entrecôte og fargerikt tilbehør. Nå tar vi en tur til USA og lager en deilig, krydret pulled pork med syltet rødløk og chipotlemajones som tilbehør. Svinenakken krydres med deilige krydder fra Santa Maria, før den koser seg på lav varme i ovnen i 3-4 timer.

Santa Maria har nå fått nytt design på krydderglassene sine, med flere praktiske funksjoner. Krydderglassene har fått nye praktiske "snap-up"-lokk som du enkelt kan åpne med tommelen, og inni lokket finner du målebeger som gjør det enklere å dosere krydderet. Krydderglassene har også fått en etikett på toppen av lokket som gjør det enklere å finne frem i krydderskuffen.

Annonse

Ingredienser

PULLED PORK & SAUS

1100 g svinenakke (benfri)
2 ts sennep
2 ts Santa Maria røkt paprikapulver
1 ts Santa Maria spisskummen
1 ts Santa Maria oregano
1/2 ts Santa Maria chipotlechili eller chilipulver
1/4 ts Santa Maria kajennepepper
1-2 ts brunt sukker
1 ts salt
2 1/2 dl eplemost eller eplejuice
5 ss tomatketchup

SYLTET RØDLØK

1 rødløk , i tynne skiver
1 dl eddik (7%)
1/2 dl sukker , smak til
1/4-1/2 ts salt , smak til

CHIPOTLEMAJONES

200 g majones
1-2 ts Santa Maria Sriracha med hvitløk
1/8 ts Santa Maria chipotlechili , smak til
1 klype sukker , smak til

TILBEHØR

4 hamburgerbrød
4 salatblader
1 agurk , i tynne strimler

SLIK GJØR DU

Pulled pork med syltet rødløk og chipotlemajones

PULLED PORK
Finn frem en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen (eller et dypt ildfast fat med lokk/aluminiumsfolie). Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir, og pensle det etterpå med litt sennep. Bland sammen krydderet og fordel det over kjøttet. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg det i gryta/formen. Hell eplemost i bunnen av gryta, ha på lokk og sett gryta i stekeovnen. Stekes ved 125 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 94 grader. Snu gjerne kjøttet et par ganger underveis. Jeg brukte i underkant av 4 timer på mitt kjøttstykke. Har du et større eller mindre kjøttstykke må du beregne hhv. lengre eller kortere steketid.

Pulled pork med syltet rødløk og chipotlemajones

Ta det ferdigstekte kjøttet ut av gryta og ta vare på stekesjyen. La kjøttet hvile i minst 20 minutter, og dra det deretter fra hverandre med to gafler eller med fingrene. Dersom du ikke skal servere kjøttet umiddelbart bør du dekke det til med aluminiumsfolie eller lignende.

SAUSEN
Mens kjøttet hviler lager du sausen. Sil stekesjyen i en kjele, tilsett tomatketchup og litt sukker, og la det koke til sausen er redusert til omtrent halvparten. Smak til med mer krydder, salt og/eller sukker om nødvendig. Tilsett den varme sausen i det revne svinekjøttet rett før servering. Dersom kjøttet er blitt kaldt i mellomtiden kan du varme opp det hele på middels varme i noen minutter.

Pulled pork med syltet rødløk og chipotlemajones

SYLTET RØDLØK
Kok opp eddik, sukker og salt, og rør til sukkeret er helt oppløst. Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og det syrlige. Bruk gjerne en mandolin og skjær rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i et glass og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne over natten.

CHIPOTLEMAJONES
Ha majonesen i en liten bolle, og smak til med sriracha, chipotlechili og sukker til du får ønsket styrke på chilimajonesen. La den gjerne stå å hvile en time eller to, slik at de gode smakene får satt seg.

ANRETNING
Finn frem hamburgerbrød, del dem i to, og fordel chipotlemajones, et salatblad og pulled pork på brødet – og topp det hele med agurkstrimler og syltet rødløk. Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med ovnsbakte potetbåter som tilbehør.

Pulled pork med syltet rødløk og chipotlemajones

TIPS

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Santa Maria Norge, som blant annet forhandler krydder slik at du kan gjenskape smaker fra hele verden hjemme på ditt eget kjøkken. Krydder fra Santa Maria blir grundig renset i flere trinn, og gjennomgår ulike tester for å sikre at produktet er trygt og at det inneholder riktig mengde flyktige oljer som er viktige for smaken. Sluttproduktet er 100% rent. Santa Marias produkter finner du hos Coop og butikker i Norgesgruppen.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.