Halloween er rett rundt hjørnet, og familiens yngstemann gleder seg som bare et barn kan glede seg! Mathias elsker alt som inneholder sjokolade (lurer på hvor han har det fra?) og tipper han blir happy når han får se disse, litt skumle, godbitene! Lag dem du også, det er enklere enn du tror! Kjeksene blir best dersom du lager dem samme dag de skal serveres.

Ingredienser

KJEKS

50 g smør , smeltet
2 ss kaffe (eller vann)
3 ss lys sirup
100 g kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold)
1 egg
150 g hvetemel
1-2 ss kakao
150 g melis
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt

OSTEKREM

100 g nøytral kremost
175 g melis (ca.)
1 dl kremfløte
1 ts sitronsaft
lakrislisser og øyne

SLIK GJØR DU

Edderkoppkjeks til Halloween

Smelt smøret i en kjele og tilsett kaffe og sirup. Trekk kjelen fra kokeplaten. Hakk sjokoladen fint, i jevnstore biter, og ha i kjelen. Rør innimellom, til sjokoladen er helt oppøst. Visp inn egget til slutt.

Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett sjokoladeblandingen og kjør på middels hastighet (bruk gjerne k-spaden) til du får en jevn, tykk røre. La røren hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme) og kle to bakebrett med bakepapir. Bruk hendene og trill ca. 32 små kuler som er ca. 4 cm i diameter (bruk gjerne en teskje eller lignende for å få lik størrelse på kjeksene). Klem kulene litt ned, og stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til kjeksene er ferdigstekte (de skal fortsatt være litt myke). La kjeksene hvile på bakebrettet noen minutter, før du forsiktig løfter dem over på en bakerist for ytterligere avkjøling.

Edderkoppkjeks til Halloween

Ha romtemperert kremost, melis og sitronsaft i bakebollen, og kjør det i raskt en kjøkkenmaskin med k-spade (hvis du har, hvis ikke går det fint med visper også), til du har en jevn krem. Tilsett eventuelt litt mer melis dersom du synes blandingen ikke er “kremete”. I en annen bolle stivpisker du kremfløten. Vend kremfløten forsiktig inn i osteblandingen.

Ha ostekremen i en sprøytepose og fordel kremen på halvparten av kjeksene, og topp dem forsiktig med de resterende kjeksene. Klipp opp lakrissnørene og lag bein på edderkoppene som du ser på bildene. Sett på øyne, eller lag øyne selv med ostekrem og lakrislisser (klipt i små biter), og voila – så har du smakfulle og skumle edderkoppkjeks som er klare til servering!

Edderkoppkjeks til Halloween

Kjeksene er aller best om de oppbevares i romtemperatur og fylles rett før servering. Ønsker du å gjøre dem ferdig noen timer før servering går det også bra, men da bør de oppbevares kjølig frem til de skal nytes.

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet her, men har gjort noen endringer, blant annet har jeg redusert kakaomengden noe og endret på ostekremen (samt halvert mengden ostekrem).

Ønsker du flere tips om hva du kan lage til Halloween? Du finner alle oppskriftene samlet her.

HAPPY HALLOWEEN!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. ..bare lurer på hvor det egget kommer inn i bildet..? Står ikke i oppskrifta når det skal haes i.. 😉

    Ellers: tusen takk for en HERLIG matblogg!! Brukes titt og ofte!! 🙂

  2. Jeg har en jente som ikke liker ost i noen varianter, men som ellers er meget forelsket i både edderkoppkjeksene og muffinsene dine. Har du en ide til fyll/glasur som ikke inneholder ost? Super blogg ellers!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste