En god dessert er prikken over i'en etter et deilig måltid, og med sjokolademousse på menyen blir du garantert populær. Her kommer oppskrift en klassisk sjokolademousse som er smaksatt med litt espresso. Sjokolademoussen er for anledningen toppet med karamellisert hvit sjokolade og friske bringebær.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE

200 g mørk kokesjokolade , finhakket
75 g smør
1 dl espresso eller sterk kaffe
4 egg
45 g sukker

TOPPING

50 g hvit sjokolade , finhakket
100 g bringebær
røde skogsyreblader (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sjokolademousse med bringebær

SJOKOLADEMOUSSE

Jeg har her brukt sjokolade med ca. 60% kakaomasse som sammen med espresso gir en ganske intens sjokoladesmak. Dersom du ønsker en mildere variant kan du bruke sjokolade med lavere kakaomasse og eventuelt droppe espressoen (se tips avslutningsvis).

Smelt smør og finhakket sjokolade i en sjokoladesmelter, vannbad eller i mikrobølgeovnen. Rør godt sammen. Skill eggene i plommer og eggehviter. Rør inn eggeplommene i sjokoladeblandingen, ett av gangen og rør godt mellom hver plomme.

Lag espresso eller sterk kaffe og gi den et forsiktig oppkok. Hell den varme espressoen litt etter litt oppi sjokoladeblandingen under stadig omrøring. Rør det hele sammen til du har en glatt og blank masse. Dersom du opplever at det skiller seg må du bare fortsette å røre til det samler seg igjen.

Kjør eggehviter og sukker i en kjøkkenmaskin med visper til du har en luftig, myk marengs. Bruk en slikkepott og vend ca. halvparten av marengsen inn i sjokoladeblandingen, tilsett deretter resten og vend det hele forsiktig sammen til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i moussen.

Fordel moussen i 8 dessertglass og sett dem i kjøleskapet i minst 3 timer før servering. Moussen kan gjerne lages dagen før den skal serveres, men da bør du dekke glassene med litt plastfolie.

KARAMELLISERT HVIT SJOKOLADE

Sett stekeovnen på 140 grader, over- og undervarme. Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til sjokoladen smelter og karamelliseres. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl.

SERVERING

Server sjokolademoussen toppet med friske bringebær, karamellisert hvit sjokolade og røde skogsyreblader – og gjerne sammen med en kopp god kaffe.

Sjokolademousse med bringebær

TIPS

  • Les gjennom oppskriften nøye og ha alt klart før du setter i gang. Pass på å bruke varm espresso slik at sjokoladen får riktig temperatur og moussen ikke skiller seg.
  • Varier toppingen etter smak og behag. Bytt gjerne ut bringebærene med andre friske bær. En liten kremdott oppå moussen smaker også godt.
  • Dersom du ikke ønsker kaffesmak på moussen kan du erstatte espresso/kaffe med varmt vann eller varm melk.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste