Imponer med en deilig dessert med mange gode smaker! Dette er reneste kinderegget med sjokolade, syrlige bær/frukt og søt marengs. Siden retten består av flere elementer tar den litt tid å lage, men alt kan forberedes dagen før (eller enda tidligere) slik at du kan montere den sammen på null komma niks rett før servering. En ypperlig dessert å servere hvis dere er mange til bords.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE

175 g mørk kokesjokolade (minst 50% kakaoinnhold)
2 gelatinplater
1 dl helmelk
1 1/2 ss melis
2 eggeplommer
3 dl kremfløte

BLÅBÆR + TILBEHØR

150 g blåbær eller bringebær (ca.)
2 ss sitronsaft
2 ss sukker (ca.)
2 pasjonsfrukt
spiselig bringebærstøv el.
rød skogsyre

MARENGSPLATER

2 eggehviter
125 g sukker

KARAMELLISERT SJOKOLADE

100 g hvit sjokolade

SLIK GJØR DU

SJOKOLADEMOUSSE MED BLÅBÆR OG MARENGS

KARAMELLISERT HVIT SJOKOLADE

Sett stekeovnen på 140 grader, over- og undervarme. Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til sjokoladen smelter og karamelliseres. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl. Sjokoladen oppbevares i tett boks og er holdbar i flere uker.

SJOKOLADEMOUSSE

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Pisk kremfløten til en myk krem. Skill eggene i eggeplommer og hviter. Legg hvitene til side, de skal benyttes i marengsen.

Smelt den hakkede sjokoladen i vannbad. Varm opp melken i en liten kjele og rør inn melis. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinplatene. Hell melkeblandingen i den smeltede sjokoladen litt etter litt mens du rører med en slikkepott – til du har en jevn blanding. Rør deretter inn eggeplommene. Bruk slikkepotten og vend fløtekremen, litt av gangen, forsiktig inn i sjokoladeblandingen til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn det som er nødvendig, slik at du beholder mest mulig luft i sjokolademoussen. Hell moussen i en plastboks el, sett på lokk og la den hvile i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten.

mARengs

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle, og pisk dem til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

Finn frem et bakebrett som du kler med bakepapir. Smør marengsen jevnt utover. Stekes i ca. 1 time til marengsen er crispy og fin, og helt tørr inni. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Brekk opp marengsen i mindre biter. Les mer om hvordan du lager og oppbevarer marengs her.

Hvis du ikke vil lage marengs kan du benytte ferdige pikekyss eller droppe det.

SERVERING

Rør sammen blåbær, sukker og sitronsaft i en liten bolle. Knus gjerne noen av bærene med baksiden av en skje. La det stå å hvile i minst 30 minutter. Del pasjonsfrukten i båter.

Fordel litt av den karamelliserte sjokoladen på 5-6 tallerkener. Bruk en stor spiseskje og lag «kuler» av sjokolademoussen. Skyll skjeen i varmt vann (og tørk den) mellom hver kule. Fordel deretter blåbær, pasjonsfrukt og marengsplater på tallerkenen, og dryss deretter litt spiselig bringebærstøv over. Serveres umiddelbart, gjerne sammen med en kopp god kaffe.

SJOKOLADEMOUSSE MED BLÅBÆR OG MARENGS

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Oi oi, det har falt ut, men er på plass nå. 125 gram sukker skal det være. Takk for at du sa ifra – og lykke til med desserten! 🙂

      1. Takk for det! sjekket de andre oppskriftene du har med marengs, og fant ut av det! spent på denne desserten i kveld, men kan vel nesten ikke bli feil med de ingrediensene!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste