Den amerikanske Oreokjeksen har inntatt de tusen hjem, og nytes alene eller som ingrediens i blant annet den populære Oreokaken. Oreokjeksen kom på det amerikanske markedet allerede i 1912, og består av to mørke sjokoladekjeks som er presset sammen ved hjelp av en søt, hvit ”krem”, som slett ikke er en krem. Kjempegode, mørke sjokoladekjeks med ekte vaniljekrem, og helt uten tilsettingsstoffer, kan du enkelt lage selv!

Ingredienser

Sjokoladekjeks

200-225 g hvetemel
150 g sukker
50 g bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 klype salt
150 g smør , romtemperert
1 egg , sammenvispet

Vaniljekrem

50 g smør
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1/2 vaniljestang
1 ts vann
2 1/2 dl melis (ca.)

SLIK GJØR DU

Bland sammen alt det tørre og bland inn smøret og etterhvert også det sammenvispede egget. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Du skal nå ha en jevn deig. Sett deigen kaldt i ca en time, men gjerne lengre.

Lag ca 50 kjeks. Det kan du gjøre ved for eksempel å kjevle ut deigen og stikke ut kjeksen med en pepperkakeform, et lite glass eller lignende. Alternativt kan du trille en pølse, skjære skiver og klappe disse flat. Dersom du skal lage kjeks bli resultatet penest om kjeksene har omtrent lik størrelse, men skal du lage kjeks til Oreokake er det ikke så viktig at kakene ser så pene ut, men de bør helst ha omtrent lik tykkelse og størrelse slik at du får et jevnt stekeresultat.

Legg kjeksen på bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Du må passe på mot slutten av steketiden, slik at kjeksen ikke blir brent. La kjeksen avkjøles på rist.

Rør sammen ingrediensene til vaniljefyllet. Bruk så mye melis at du får en fin deig som fint lar seg forme. Rull til en lang pølse og del opp i 25 små emner. Trill til kuler og legg en kule på halvparten av sjokoladekjeksene. Legg den andre halvparten oppå som et lokk og klem kjeksene forsiktig sammen slik at fyllet fordeler seg mellom de to kjeksene.

Skal du lage Oreokake kan du sløyfe kremen på kjeksen som skal benyttes i selve kaken, men kun fylle de som skal benyttes til pynt oppå kaken.

Oppbevar kjeksene i tett boks. Og plutselig er det tomt! Det ble i alle fall raskt tomt hjemme hos oss, og på eventuelle spørsmål om hvor lenge kjeksen (med vaniljekrem) kan oppbevares så kan jeg dessverre ikke svare annet enn at de i alle fall holder seg i 4-5 dager…

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. jeg har sett andreas viestad sin oppskrift hvor han brukte delfia kokosfett til kremen i midten. regner med at dine er “sunnere”?

  1. Jeg har ikke sett Viestads oppskrift, og kan derfor ikke uttale meg om disse er “sunere” enn hans. Gode er de i alle fall, og ikke så søte som de du kjøper. 😉

 2. Hei 🙂 Kjempefin blogg, etter at jeg begynte å lese den har mannen og resten av fam fått smake masse gode nye retter. Jeg er innom hver dag for å sjekke hva nytt og spennende som kommer her!

  Ang kjeksen, hvor tynt kjevler du ut deigen? Skal jeg beregne at den hever noe?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Kjeksen hever ikke så mye, så du trenger ikke å ta høyde for det når du kjevler ut. Lykke til!

 3. Ble så inspirert at disse ble bakt nå i ettermiddag. Knallgode! 🙂
  Fikk 33 stk ut av oppskriften og jammen tror jeg ikke at jeg skal doble den neste gang…

  1. Smøret skal ikke smeltes, men blandes inn i de tørre ingrediensene. Det er derfor viktig at smøret er romtemperert, slik det står i oppskriften. Lykke til! 😉

  1. Du kan sikkert bytte ut natron med bakepulver. Mulig du må benytte litt mer bakepulver enn hva som står i oppgitt mengde av natron. Jeg har imidlertid ikke laget disse med bakepulver selv. Lykke til!

 4. Hei. Takk for fin oppskrift. Jeg har testet de ut, og de var GODE! Lett å lage og gøy sammen med barna. Jeg har linket til deg og denne oppskriften fra min blogg i dag. Håper det er ok.
  Mvh Vivian

 5. Takk for god oppskrift, men når vi skulle bake den ut så ble den bare klebrig. Så det ente heller med en stor kjeksplate. ;( Hva har jeg gjort feil? brukte litt mel på bakebordet.

  1. Du har nok benyttet for lite mel enten i deigen eller under utbakingen. Deigen kan nok også bli vanskelig å jobbe med dersom den ikke har hvilt lenge nok i kjøleskapet eller hvis den eltes for mye under utbakingen. Lykke til neste gang! 😉

   1. Takk for at du svarte! Ja, jeg må bare prøve meg frem. Uansett ble de supre gode de jeg lagde! 🙂

 6. Lagde disse i går og de blei kjempe bra.
  Takk for at du deler slike fantastiske oppskrifter.
  Ha en vidunderlig dag!
  Hilsen Caza

 7. Hei Trine!

  Ville bare si at oppskriften er super bra! Kjeksene ble fantastisk gode 🙂

  Og vil bare si at du har en fantastisk bra blogg! Min absolutte favoritt av matbloggene som finnes!

  Hilsen Christina

 8. Nydelige kjeks! Bakte de for en stund siden, oppskriften fungerte bra med glutenfritt mel også! Erstattet hvetemelet med halvparten toro lys melblanding og halvparten semper fin mix 🙂 Av en eller annen grunn hevet kjeksene mine seg ganske mye (tok sikkert litt for mye natron), men det gjorde ingenting! Takk for oppskriften, er fast leser av bloggen din 🙂

 9. Tuusen takk for oppskrift! Ble tipset om denne av ei i parallellklassen, og fikk smake en kjeks. Nå har jeg bakt dem selv, og de skal tas med på eksamen! Leste forresten en kommentar lenger oppe her, om noen som fikk 33 kjeks ut av sin deig. Jeg fikk 46 doble … altså 92 enkle.. (!!)

 10. Laget disse med bakepulver siden jeg ikke hadde natron i hus, brukte 2 ts og det funket som bare det! De hevet seg litt i ovnen.

  Super oppskrift på kjempegode kjeks!

 11. Disse ble julens favorittkjeks altså! Fantastisk gode! Bruke ganske mye mel under deigen når den kjevles ut. Den klebler mye. Sleit litt i begynnelsen, men fikk teket etter hvert!

 12. åiåi disse så lekre ut! Oppdaget bloggen din akkurat nå faktisk, og det første jeg gjor var å lete rundt etter noen gode kjeks, hehe. Vet hva jeg skal bruke søndagen på:)

 13. De er kjempegode 🙂 Bakte de med en gang jeg så oppskriften, mye bedre enn oreo man kjøper!

  deigen min ble ganske seig, så jeg fikk ikke til og bruke pepperkakeformer.. Har du noen tips mot dette?

  Tusen Takk 🙂

  1. Så bra at de smakte! Hvis deigen ikke var så lett å forme var den enten for varm eller for løs (eller en kombinasjon). Neste gang kan du eventuelt la den avkjøles lengre i kjøleskapet eller elte inn litt mere hvetemel. Lykke til!

 14. Hei! Lagde disse i gårkveld, men byttet ut vaniljekremen med peppermyntekrem, siden det er favoritten her i heimen. GODE! Takk for oppskrift!

 15. Hei! Veldig fin blogg du har! Lurer på en ting, har en som er allergisk mot egg. Er det noen mulighet for å få til en lignende kjeks uten egg? Mvh Christina Aandal 🙂

  1. Heisann 🙂
   Som eggeallergiker vil jeg tipse om denne siden, som gir en oversikt over hvordan å bake uten egg: http://www.allergikokken.no/allergi-intoleranse/egg_allergi/erstatning-for-egg/

   Personlig pleier jeg enten å bruke ekstra bakepulver, litt potetmel eller egge-erstatning alt etter som hva jeg lager. Alle disse er med på å binde deigen på samme måte som egg. Vet ikke hva som vil fungere til disse kjeksene, men jeg har tidligere laget kjeks med ekstra bakepulver, og det har fungert greit.

   Håper det kan være til hjelp for andre egge-allergikere som leser denne fortreffelige bloggen 🙂

 16. Bakte disse nettopp og det er allerede blitt en hit i heimen! 🙂 Takk for mange gode tips og oppskrifter!!

 17. Jeg lurer på om jeg kan lage deigen kvelden før? Og bare ha den i kjøleskapet over natten?

  Tusen takk for en veldig inspirerende blogg.

  Mvh Eileen

 18. Hei, Trine!:)

  Må starte med å si at jeg synes du har laget en fantastisk flott matblogg, oversiktlig med masse gode oppskrifter!!
  Jeg benytter meg mye av bloggen din, så tusen takk for at du deler dine oppskrifter, de gir meg masse matglede!:)

  I dag skal jeg lage oreokake 2.0, og i den forbindelse lurer jeg på om 50 hjemmelagde oreokjeks er nok til kaken?

  Mvh
  Marlen

 19. heihei, skal å lage disse ikveld til en oreokake imorgen:D holder det med 25 oreos eller må jeg dobble oppskriftn? har ikke behov for å ha imellom eller på toppen men tenker mer på bunnen 😀

 20. Hei ☺️ takk for nydelig kake oppskrift. Brukte den første gang da den var ønske fra mitt barnebarn Emilio som ble 11 år. Han ble kjempefornøyd. Laget den varianten med hjemme laget sjokolademousse. Tusen takk for flott blogg. Den er en favoritt

 21. Nam! Kjempegode kjeks. Jeg fikk også mange. Lagde litt større engler og sommerfugler til en jentebursdag, , men fikk likevel ca 65 stk. Var derfor redd det var altfor lite krem til så mange, men det var også plenty.
  Kommer til å lage disse mange ganger!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste