Jeg har en forkjærlighet for sitrusfrukter, og da spesielt sitroner - økologiske sitroner. De er dessverre ikke så lett å få tak i, men når de først dukker opp på min vei blir alltid ett nett eller to med hjem. I bakst og retter hvor det skal benyttes revet sitronskall gjør det seg spesielt godt med økologiske sitroner, da disse jo er usprøytet og i tillegg har mye mere og bedre smak enn sprøytede sitroner. Prøv de i disse deilige kjeksene. Til ca 40 kjeks trenger du:

Ingredienser

175 g smør , romtemperert
125 g melis
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
1/2 (økologisk) sitron , skallet av (ca.)
1/2 (økologisk) sitron , saften av (ca.)
225 g hvetemel
2 ss maizena
1 klype salt
melis til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

 

Vask sitronen og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint.

Rør smør og melis lyst og luftig i en kjøkkenmaskin eller lignende. Tilsett vaniljesukker/vaniljeekstrakt, revet sitronskall og sitronsaften og rør godt sammen. Ha deretter i hvetemel, maizena og salt, og rør godt sammen. Du skal nå ha en ganske fast deig som lar seg rulle ut til en pølse. Hvis deigen din ikke er samarbeidsvillig kan du sette bollen i kjøleskapet slik at deigen blir lettere å forme. Trill deigen til en lang pølse, som er ca 4-5 cm i diameter, og la den hvile i kjøleskapet i en time eller lengre.

Skjær pølsen opp i ca 1/2 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledt stekebrett. Stekes ved 180 grader, midt i ovnen på over- og undervarme) i 11-12 minutter, til kjeksene er gyldne og såvidt har fått litt farge i kantene. La kjeksene avkjøles noen minutter på stekebrettet, før du legger dem over på en bakerist for avkjøling. Gi kjeksene et melisdryss. Jeg har skaffet meg en melisdrysser som er hendig dersom en kake, dessert eller disse kjeksene, skal ha et aldri så lite melisdryss.

Legg de avkjølte kjeksene i en kakeboks eller på et glass.

TIPS: Du kan gjerne bytte ut sitronen med lime (skall av 1 lime+2 ss limesaft), slik at du får limekjeks istedet.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det er deilig med sitron!!
  Skal prøve oppskriften i ettermiddag når barna er hjemme 🙂
  Tusen takk for en utrolig fin side- velidg inspirerende!

  Hilsen
  Susanne fra T.land

 2. Det ser som alltid veldig godt og delikat ut! Økologiske sitroner syntes jeg alltid de har på Ultra eller Meny. Ellers er det ikke lett å få tak på. Tror kanskje Coop/Obs kan føre det… Må nesten bruke økologisk når man har sitrusskall i maten. Da unngår man iallefall alle sprøytemidlene som sitter i skallet.

 3. I dag har jeg bakt dine fantastiske sitronkjeka med melisdryss. Nydelige. Hadde ikke økologisk sitron i huset, men prøver det neste gang.
  Tusen takk for inspirerende og flott blogg.

 4. Bakte disse i dag og det blir ikke eneste gang for de var utrolig gode . Tusen takk.

 5. Hei 🙂

  Er det mulig å bytte ut maizena med noe annet, evt. droppe den? Jeg er allergisk mot mais 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste