Her kommer en ny favoritt, nemlig en myk og saftig formkake med deilig smak av sitron og ricotta. Prøv den du også!

Ingredienser

175 g smør
150 g sukker
250 g ricotta
150 g crème fraîche
3 egg (middels store)
1 vaniljestang , frøene
1 sitron , skall + ca. 3/4 dl juice
2 klyper salt
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
melisdryss til dekor

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Kle bunnen av en springform (ca. 24 cm i diameter) med bakepapir og pensle kantene med litt smeltet smør eller nøytral olje.

Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til det er lyst og luftig. Tilsett ricotta og kjør maskinen et par minutter, til alt er rørt godt sammen. Rør også inn créme fraîche. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut de sorte frøene og tilsett dem også, sammen med finrevet sitronskall, sitronsaft og salt. Rør deretter inn eggene, ett av gangen.

I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver og natron, og sikter deretter blandingen i røra. Bruk en slikkepott og vend forsiktig sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra. Hell blandingen over i springformen, og fordel den jevnt utover. Stekes på midterste rille i 45-50 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøles på rist i formen i ca. 15 minutter. Fjern deretter kanten på formen og la den avkjøles videre.

Gi kaken et lett melisdryss og server den gjerne romtemperert. Kaken bør ellers oppbevares i kjøleskapet.

Sitronkake med ricotta

TIPS

  • Créme fraîche kan helt eller delvis erstattes med seterrømme.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste