Her kommer en ny favoritt, nemlig en myk og saftig formkake med deilig smak av sitron og ricotta. Prøv den du også!

Ingredienser

175 g smør
150 g sukker
250 g ricotta
150 g crème fraîche
3 egg (middels store)
1 vaniljestang , frøene
1 sitron , skall + ca. 3/4 dl juice
2 klyper salt
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
melisdryss til dekor

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Kle bunnen av en springform (ca. 24 cm i diameter) med bakepapir og pensle kantene med litt smeltet smør eller nøytral olje.

Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til det er lyst og luftig. Tilsett ricotta og kjør maskinen et par minutter, til alt er rørt godt sammen. Rør også inn créme fraîche. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut de sorte frøene og tilsett dem også, sammen med finrevet sitronskall, sitronsaft og salt. Rør deretter inn eggene, ett av gangen.

I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver og natron, og sikter deretter blandingen i røra. Bruk en slikkepott og vend forsiktig sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra. Hell blandingen over i springformen, og fordel den jevnt utover. Stekes på midterste rille i 45-50 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøles på rist i formen i ca. 15 minutter. Fjern deretter kanten på formen og la den avkjøles videre.

Gi kaken et lett melisdryss og server den gjerne romtemperert. Kaken bør ellers oppbevares i kjøleskapet.

Sitronkake med ricotta

TIPS

  • Créme fraîche kan helt eller delvis erstattes med seterrømme.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Ja den kan fryses. Like god men muligvis litt mer kompakt. Det gjør ingen ting! Fantastisk kake!

  1. Bakte denne i dag, alle likte kaken, tusen takk for oppskriften 🙂 Jeg brukte gresk yougurt i steden for creme freche, og litt mindre sitronsaft, fra ca. halvsitron. Funket veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste