Denne enkle, men smakfulle forretten/småretten har jeg hentet inspirasjon til fra en tidligere sesong av mitt favorittprogram MasterChef Australia. Deilig sashimi med avokadokrem, knasende sprø grønnsaker og en smakfull soyasaus. Så enkelt, og så godt! Ypperlig som smårett eller forrett, enten dere er få eller mange til bords.

Ingredienser

SASHIMISALAT

500 g laksefilet
50 g ruccula eller annen småbladsalat
1 1/2 agurk , i skiver på langs
4 reddiker , i skiver
sorte sesamfrø eller hvite
frisk koriander

SPICY SOYASAUS

1 dl soyasaus
2 ss riseddik
1 ss finrevet ingefær
1 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss flytende honning
1/2 - 1 lime

AVOKADOKREM

1 avokado
1 ss crème fraîche
1 - 2 ts limesaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rør sammen alle ingrediensene til sausen, og smak til med lime og flytende honning.

Del avokadoen i to, fjern stenen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Kjør avokado og crème fraîche med en stavmikser, til det får en kremet konsistens. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha avokadokremen i en sprøytepose. Kremen bør benyttes ganske umiddelbart, hvis ikke kan den bli misfarget.

Fordel rucculasalaten på tallerkenene. Skjær laksen i tynne skiver og fordel oppå salaten. Bruk en ostehøvel og høvle lange skiver av agurken, på langs. Rull sammen og sett på tallerkenen, sammen med reddikskivene. Fjern avokadosteinen og sprøyt ut 2-3 dotter med avokadokremen på hver tallerken umiddelbart før servering, og dekorer med sorte sesamfrø og frisk koriander.

Serveres og spises umiddelbart, med soyasausen som tilbehør og gjerne med deilige bobler i glasset.

Sashimisalat med avokadokrem og soyasaus

TIPS

  • Bruk fersk fisk av god kvalitet. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks som er vakumpakket kan tas direkte fra pakken.
  • Soyasausen kan gjerne lages dagen før, slik at de gode smakene får satt seg.
  • Legg gjerne avokadosteinen oppi sprøyteposen sammen med avokadokremen dersom du ikke skal benytte den umiddelbart. Steinen vil gjøre at fargen holder seg bedre.

VINTIPS FRA SARA DØSCHER: Langmann Schilcher Frizzante (Østerrike) Pris: kr 163 – varenummer 8012501: 
Rosa mat + rosa vin = sant! Fet fisk og avokado roper på en vin med høy friskhet. Salt soya derimot, trenger fruktighet fra vinen. Er det noe de rosa Schilcher-vinene er kjent for, så er det nettopp det: friskhet og fruktighet. Dette er meant to be – her har maten og vinen giftet seg for lenge siden. 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste