ANNONSE - RØROSMEIERIET

Har du testet Rørosmeieriets økologiske bakemjølk i baksten din? Den er perfekt å bruke i for eksempel søt gjærbakst, vafler og når du skal bake en saftig sjokoladekake.

Bakemjølk er god og mild og laget med Rørosmeieriets unike tettekultur og kjernemelk fra produksjonen av Røros Smør. Bakemjølka gir ekstra saftig og luftig bakst. Prøv den neste gang du skal bake, og bruk gjerne også Røros Smør både i kakebunnen og den deilige sjokoladeglasuren.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAKEBUNNEN

150 g Røros smør
100 g mørk sjokolade (gjerne ca. 55% kakaoinnhold)
3 egg
175 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl bakemjølk
250 g hvetemel
1-2 ss bakekakako
1 ts bakepulver
1 ts natron

SJOKOLADEKREM & DEKOR

150 g Røros smør , smeltet
3 ss espresso eller sterk kaffe
100 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
300 g melis , siktet (ca.)
1 ts vaniljesukker
frysetørret bringebær til dekor (kan sløyfes)
oxalis til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem en springform som er ca. 26 cm i diameter. Smør og strø formen.

Hakk opp sjokoladen i små, jevnstore biter (eller bruk sjokoladeknapper) og ha det i en liten bolle. Smelt smøret og hell det over sjokoladen. La det stå noen sekunder, og rør deretter til sjokoladen er smeltet. Finn frem en kjøkkenmaskin med visper og pisk egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett bakemjølk og rør sammen. Bland de tørre ingrediensene og sikt dem i røra vekselsvis med sjokoladeblandingen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra.

Hell røra i formen og bre den jevnt utover. Stekes på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter, til kaken er ferdig. Sjekk mot slutten av steketiden om den er ferdig ved å stikke en fyrstikk eller trepinne midt i kaken. Dersom den er ren når du tar den opp er kaken gjennomstekt. Kaken kan gjerne være litt understekt, da blir den ekstra saftig. Avkjøl kakebunnen på bakerist mens den fortsatt er i formen.

Når kakebunnen er avkjølt kan du lage sjokoladeglasuren. Hakk opp sjokoladen i små, jevnstore biter (eller bruk sjokoladeknapper) og ha det i bakebollen. Smelt smøret, tilsett den varme espressoen, og hell det over sjokoladen. La det stå noen sekunder, og rør deretter til sjokoladen er smeltet. Tilsett siktet melis og vaniljesukker, litt etter litt, og kjør sjokoladeglasuren til du har en jevn og myk glasur. Dersom du opplever at glasuren skulle skille seg kan du tilsette ca. 1 ss kaldt vann og kjøre glasuren litt til, til den samler seg igjen.

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur

Bre sjokoladekremen umiddelbart utover den avkjølte kakebunnen, og dekorer etter smak og behag. Her har jeg dekorert med frysetørret bringebær og oxalis.

Oppbevar kaken kjølig. Kaken smaker best når den er romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet ca. 1 time før du skal servere den. Dette er en holdbar kake som gjerne kan lages flere dager før den skal nytes.

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur

TIPS

  • Kaken kan også stekes i liten langpanne, ca. 25 x 33 cm.
  • Kaken gir 12-16 kakestykker. Kaken kan fryses.
  • Rørosmeieriets Bakemjølk har lang holdbarhet og rester kan fryses ned til neste gang du skal bake.

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med Rørosmeieriet. Rørosmeieriet lager økologiske produkter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon. Bakemjølk og Røros Smør får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Dersom du ikke finner produktene fra Rørosmeieriet der du handler, kan du spørre kjøpmannen om han kan ta det inn. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste