ANNONSE - BREMYKT

I dag kan jeg friste med en skikkelig godbit, nemlig en supersaftig sjokoladekake med en smakfull espressokrem. Kaken er tilsatt kefir som sammen med natron gir en luftig, saftig og smakfull kake. Jeg har også benyttet Bremykt Flytende, som er en blanding av meierismør og rapsolje og fri for tilsetningsstoffer. Produktet kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter. Dette er en kake du raskt rører sammen, og med Bremykt Flytende går det ekstra raskt siden du slipper å smelte og avkjøle smøret!

Annonse

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE

3 egg
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kefir eller rømme
150 g Bremykt Flytende
250 g hvetemel
5 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts natron

ESPRESSOKREM & DEKOR

250 g melis
3 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
3 ss espresso eller sterk kaffe (varm)
75 g Bremykt Flytende (ca.)
sjokoladestrøssel (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Saftig sjokoladekake med espressokrem

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme. Finn frem en liten langpanne (ca. 25 x 33 cm) eller en springform på ca. 26 cm, og kle den med bakepapir eller smør og strø formen med Bremykt Flytende.

Finn frem en kjøkkenmaskin med visper og pisk egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett kefir og rør sammen, Bland de tørre ingrediensen og sikt dem i eggeblandingen vekselsvis med Bremykt Flytende. (1 dl Bremykt Flytende utgjør ca. 90 gram.) Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra.

Hell røra i formen og bre den jevnt utover. Stekes på rist midt i ovnen i ca. 25 minutter, til kaken er gjennomstekt. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en fyrstikk eller trepinne midt i kaken. Dersom den er ren når du tar den opp er kaken gjennomstekt. Avkjøles på rist mens den fortsatt er i formen.

Saftig sjokoladekake med espressokrem

Når kaken er avkjølt kan du lage espressokremen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade, hvis du har. Sikt melis og bakekakao i en bolle. Ha i vaniljesukker og rør sammen. Ha i varm espresso/kaffe (bruk måleskje) og rør godt sammen. Tilsett Bremykt Flytende, litt etter litt, og rør til du får en jevn og blank krem. Fordel espressokremen umiddelbart på kaken og dekorer eventuelt med sjokoladestrøssel. Oppbevar kaken kjølig. Kaken smaker best når den er romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet minst 1 time før du skal servere den. Dette er en holdbar kake som gjerne kan lages flere dager før den skal nytes. Kaken kan fryses.

Skjæres opp i passende stykker og nytes sammen med en kopp god kaffe eller et glass kald melk.

Saftig sjokoladekake med espressokrem

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Fjordland, som forhandler Bremykt Flytende. Bremykt Flytende finner du i kjøledisken sammen med annet smør. Bremykt arrangerer nå Norges Beste Bakst, se bremykt.no for mer informasjon. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lurte litt på langpanne målene. Ser av kommentarene at det skal endres. Lurt om du retter opp dette også i oppskriften. Det er ikke alltid man skroller seg ned til kommentarfeltene. Oppskriften ser ellers grei ut. Holder på å bake den nå, men med litt feil langpanne. Tror det går greit.

  2. Nydelig kake! Jeg pleier å synes at sjokoladekaker er fryktelig søte, men denne var veldig smakfull, saftig og luftig Dag 5 var den på sitt aller beste så denne kan stå en stund! Nå bakes den for andre gang

  3. Hei!
    Vil lage denne til barnebursdag, men kan jeg doble oppskriften? Så jeg kan bruke vanlig langpanne!
    Den ser så god ut!!

    Hilsen Tonje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.