I dag kan jeg friste med en skikkelig godbit, nemlig en supersaftig sjokoladekake som du rører sammen i en fei og topper med en smakfull espressokrem. Kaken er tilsatt kefir som sammen med natron gir en luftig, saftig og smakfull kake. 

Annonse

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE

3 egg
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kefir eller rømme
150 g smør , smeltet
250 g hvetemel
5 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts natron

ESPRESSOKREM & DEKOR

250 g melis
3 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
3 ss espresso eller sterk kaffe (varm)
75 g smør , smeltet
sjokoladestrøssel (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Saftig sjokoladekake med espressokrem

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme. Finn frem en liten langpanne (ca. 25 x 33 cm) eller en springform på ca. 26 cm, og kle den med bakepapir eller smør og strø formen.

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Finn frem en kjøkkenmaskin med visper og pisk egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett kefir og rør sammen, Bland de tørre ingrediensen og sikt dem i eggeblandingen vekselsvis med det smeltede smøret. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra.

Hell røra i formen og bre den jevnt utover. Stekes på rist midt i ovnen i ca. 25 minutter, til kaken er gjennomstekt. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en fyrstikk eller trepinne midt i kaken. Dersom den er ren når du tar den opp er kaken gjennomstekt. Avkjøles på rist mens den fortsatt er i formen.

Når kaken er avkjølt kan du lage espressokremen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade, hvis du har. Smelt smøret og la det avkjøles noe. Sikt melis og bakekakao i en bolle. Ha i vaniljesukker og rør sammen. Ha i varm espresso/kaffe (bruk måleskje) og rør godt sammen. Tilsett smeltet smør, litt etter litt, og rør til du får en jevn og blank krem. Fordel espressokremen umiddelbart på kaken og dekorer eventuelt med sjokoladestrøssel. Oppbevar kaken kjølig. Kaken smaker best når den er romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet minst 1 time før du skal servere den. Dette er en holdbar kake som gjerne kan lages flere dager før den skal nytes. Kaken kan fryses.

Skjæres opp i passende stykker og nytes sammen med en kopp god kaffe eller et glass kald melk.

Saftig sjokoladekake med espressokrem

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lurte litt på langpanne målene. Ser av kommentarene at det skal endres. Lurt om du retter opp dette også i oppskriften. Det er ikke alltid man skroller seg ned til kommentarfeltene. Oppskriften ser ellers grei ut. Holder på å bake den nå, men med litt feil langpanne. Tror det går greit.

  2. Nydelig kake! Jeg pleier å synes at sjokoladekaker er fryktelig søte, men denne var veldig smakfull, saftig og luftig Dag 5 var den på sitt aller beste så denne kan stå en stund! Nå bakes den for andre gang

  3. Hei!
    Vil lage denne til barnebursdag, men kan jeg doble oppskriften? Så jeg kan bruke vanlig langpanne!
    Den ser så god ut!!

    Hilsen Tonje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.