Rørte jordbær er sommeren på glass! Putt dem i fryseren og ta dem opp når savnet etter sommer, sol og nydelige norske jordbær melder seg.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 kg jordbær
250 g sukker (ca.)
frysepulver

SLIK GJØR DU

Rørte jordbær

Rens og skyll bærene. Del jordbærene opp i mindre biter, ha dem i en bolle og mos gjerne noen av bærene. Bland sammen sukker og frysepulver, og rør det inn i bærene. Rør til syltetøyet har ønsket konsistens. Mengden sukker kan du tilpasse etter hvor søte bærene dine er (og etter smak og behag). Les på emballasjen på frysepulveret hvor mye som skal benyttes i forhold til sukkermengden du benytter. Du kan gjerne droppe frysepulveret, men da vil syltetøyet ditt bli noe tynt.

Fordel syltetøyet på rene glass eller plastbokser med lokk. Ikke fyll glassene helt opp, for da kan de sprekke ved innfrysning. Oppbevar syltetøyet i fryseren.

Nytes på brødskiven eller til nystekte vafler med en liten rømmeklatt.

Rørte jordbær

TIPS

  • Syltetøyet har en holdbarhet i kjøleskapet i 2-3 dager.
  • Smaksett syltetøyet etter smak og behag, for eksempel med litt sitron- eller appelsinsaft, eller med frøene fra en vaniljestang.
  • Kjør syltetøyet med en stavmikser og smak til med litt sitronsaft – en enkel og smakfull jordbærsaus til vaniljeis, ostekake eller som topping på panna cottaen.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette nye frysepulvert som har kommet de siste årene er jeg lite glad for, det gir mye smak av seg ikke frisk bæsmak, selv om du tar i lite av frysepulvert så blir det så tykt, nei la oss få tilbake det frysepulvert vi hadde før. Ser utfor at en heller få ha flytende bær enn bismaken som dette nye produkt gir ossin

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste