I dag er verdens beste Mathias 4 år! Fireårsdagen har blitt behørig feiret i helgen med hhv "voksenselskap" og barneselskap, og i dag er det fering i barnehagen. Som fireårige gutter flest er Mathias opptatt av alle slags kjøretøy, og kanskje spesielt opptatt av racerbiler. Det var da ekstra stas med denne "racerbanekaken" som jeg laget til barneselskapet, og spesielt når Lynet McQuenn og vennene hans fikk kjøre et par æresrunder på den sjokoladekjeksstrødde banen. Kaken er enkel og rask å lage, og dessuten er den god på smak for både små og store. Slik gjorde jeg det:

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

250 g sukker
110 g smør
3 egg store
150 g hvetemel
40-50 g bakekakao
1 ts bakepulver
1 dl melk

Sjokoladekrem

250 g smør , romtemperert
350-400 g melis
5-6 ss bakekakao
1 eggeplomme

Pynt

1/2 Pynt (ca.)
Smarties eller Non stop
sukkertøyøyne (kan sløyfes)
hvit godis til midtskiller på veien (jeg brukte hvit lakris fra Bassets allsorts)
bilgodis (jeg brukte Ahlgrens biler)
2-3 lekebiler (husk å vaske dem godt både før og etter)

SLIK GJØR DU

Kakebunnen: Pisk smør og sukker luftig med en miksmaster eller lignende. Pisk inn ett egg av gangen. Bland sammen hvetemel og bakepulver og tilsett. Ha i melken og rør sammen til en jevn røre.

Hell kakerøren i en smurt springform, ca 24 cm i diameter. Stek kakebunnen ved 180 grader i ca 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt. Du sjekker om kaken er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne eller fyrstikk midt i kaken. Dersom det ikke sitter røre igjen på trepinnen er den ferdig. Avkjøl kaken på rist. Kaken kan fint oppbevares i kjøleskapet et par dager før du pynter den, eller i fryseren.

Sjokoladekremen: Bland sammen melis og kakaopulver. Tilsett romtemperert smør i terninger og pisk det luftig i en miksmaster eller lignende. Tilsett eggeplommen og visp litt til, til sjokoladekremen er jevn og luftig.

Del sjokoladekaken i to og smør et lag med sjokoladekremen på den nederste delen og legg den øverste delen over. Smør hele kaken med sjokoladekrem. (Det er rikelig med krem, og ikke sikkert du trenger å benytte alt. Sjokoladekrem som blir til overs kan oppbesvares i kjøleskapet et par dager, og feks ypperlig til muffins eller lignende.)

Fjern eventuelt fyll på sjokoladekjeksen, og knus dem til det blir et fint og jevnt pulver. Du kan enten putte kjeksene i en pose og banke kjeksene flat med bunnen på en kjele, stekepanne eller lignende, eller du kan kjøre kjeksene i en foodprosessor med kniver.

Finn frem en lett plastbolle, ca 11-12 cm i diameter og plasser forsiktig midt på kaken. Strø sjokoladekjekspulveret jevnt utover den delen av kaketoppen som ikke er dekket av plastbollen. Trykk sjokoladekjekspulveret forsiktig ned med baksiden på en skje eller lignende. Fjern plastbollen forsiktig og pynt med smarties og sukkertøyøyne eller lignende. Pynt også rundt kanten. Sett på et par biler, bursdagslys – og server!

Hurra for Mathias 4 år!

(Vil du gjøre litt ekstra ut av denne kaken kan du bake to kakebunner som du setter inntil hverandre (skjær ut litt av den ene slik at de henger sammen som ett åttetall). Da får du dobbel så stor racerbane, med veikryss i midten. Ta en titt her, hvor jeg også hentet ideen til denne kaken.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en flott kake. Har snart en 4-åring hjemme selv som er hekta på Lynet McQueen, så denne blir nok populær. Hvor har du fått tak i sukkertøy øyne?

  2. Tusen takk for supert tips, junior blir 4 i august så en slik kake vil være midt i blinken. Og biler til pynt er ikke mangelvare. Her har man ikke kosedyr i senga, men et helt arsenal av biler.
    Ønsker deg en riktig fin sommer!

  3. Tusen takk for flott side! Sabeltann-kaken ble stor slager i fjor da poden ble 3 år så i år gikk jeg rett inn på siden din for å finne tips til 4 års-kaken og VIPS der var racerbil-kaken! Perfekt!
    Skal teste den neste helg og de flotte bamse-muffinsene, blir nok satt pris på ja.

    God Sommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste