Plommechutney smaker nydelig som tilbehør til ost, kjøtt, kylling - ja det meste. Her kommer en ny variant, med chili, ingefær og rosiner. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, for plommechutney er en ypperlig spiselig gave å gi bort!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1000 g plommer (uten sten)
3/4 dl bringebæreddik eller eplesidereddik
1 rød chili (uten frø), finhakket
3 ts ingefær , finrevet
100 g rosiner
1/4-1/2 ts salt
200 g syltesukker
150 g brun farin eller vanlig sukker
6 syltetøyglass á ca. 2 dl

SLIK GJØR DU

Plommechutney 2

Skyll plommene i kaldt vann, del dem i to og fjern stenene. Det er ikke nødvendig å fjerne skallet.

Ha alle ingrediensene i en kjele. Det kan være lurt å holde igjen litt av sukkeret og heller smake til underveis. Bruk gjerne brun farin, den fuktige typen, da den tilfører en god aroma i chutneyen. Hvor mye sukker du trenger vil være avhengig av hvor søt/syrlig frukten din er, så hold gjerne igjen på litt av sukkeret. Gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring, og la det småkoke uten lokk, til fruktblandingen begynner å tykne noe. Det tar ca. 45 minutter. Rør av og til, og tilsett eventuelt litt vann (ca. 1/2 dl) dersom det koker tørt før frukten er most. Smak til med mer sukker om nødvendig.

Ha chutneyen på varme og rene glass, og sett umiddelbart på lokket. La chutneyen avkjøles helt, før du setter den kaldt og mørkt. Hvis du har fulgt rådene mht. hygiene og oppbevaring har plommechutneyen lang holdbarhet og blir bare enda bedre om den får stå litt. Vent derfor gjerne 2-3 måneder før du spiser den, men den er god nylaget også.

Nytes som tilbehør til ost, til kjøtt- og kyllingretter – den er for eksempel nydelig til vilt og and!

Plommechutney 2

TIPS

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kan man erstatte syltesukker med vanlig sukker eller rårørsukker, eller trenger man certo/syltepulver i tillegg? Vanskelig å få tak i syltesukker.

 2. Vet du om det går ann og bytte ut sukkeret med sukkerfri alternativ? Som feks finnese som er ett diasukker? Vil det påvirke holdbarheten isåfall. Mvh Siri

 3. Hei, takk for super oppskrift. Jeg oppbevarer chutneyen i kjøleskapet. Aner du hvor lenge de er holdbar? Flere år? Uåpnet altså

 4. Hvordan går man frem når plommene er frosne? Har masse i frysen fra i fjor, men har ikke helt funnet ut av beste måte. Hvordan ville du gjort det?

 5. Spennende oppskrift, gleder meg til å brukte til ostekveld! Mitt ble veldig flytende tross at jeg brukte syltesukker. Har du noen tips for å få det stivere?

  1. Er det fortsatt rennende etter at det er helt avkjølt? Da kan du kanskje koke det opp igjen og eventuelt tilsette litt mer pektin?

  1. Ja, det er det jeg har brukt i denne oppskriften. Dersom du synes det høres mye ut kan du tilsette en del av sukkeret og deretter tilsette litt etter litt, og smake deg frem til ønsket sødme.

    1. Hm, det er vanskelig å svare på, men jeg ville trolig ikke ha spist det. Du har jo brukt 4-5 ganger så mye syltesukker som skal brukes…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste