Jeg elsker torsk, deilig fersk torsk, med fint hvitt fiskekjøtt – og som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. En kjær favoritt som her har fått selskap med en smaksrik pølse med spanske aner, fristende grønn spinatsalat og en silkemyk potetmos. Prøv den du også!

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

750 g torskefilet i 4 biter
havsalt/maldonsalt
nøytral olje
2 fedd hvitløk delt i to på langs
salt og pepper

POTETMOS

700 g poteter delt i to
2 ss smør
litt melk
salt og pepper

CHORIZOSMØR

225 g pikant (speket) chorizo , i små terninger
nøytral olje
75 g smør
2 ts soyasaus
litt gressløk , finhakket

SPINATSALAT

200 g aspargesbønner
150 g spinat
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og la potetene stå å dampe uten lokk på lav varme i 1-2 minutter. Mos potetene og tilsett smør og melk, til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Hold mosen varm.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken, sammen med hvitløksfeddene (hele, men «skvis» dem gjerne litt med knivbladet), i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg.

Stek chorizobitene i litt nøytral olje. Rett før servering tilsettes smør, soyasaus og finhakket gressløk.

Stek aspargesbønnene i smør sammen med hvitløksfeddene. Når bønnene er møre tilsettes spinaten. Krydre med salt og pepper. Grønnsakene er klare for servering når spinaten så vidt begynner å falle sammen.

Pannestekt torsk med chorizosmør og spinatsalat

Server torsken sammen spinatsalaten og potetmosen, og topp det hele med en raus skje med det varme chorizosmøret – og nyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmm… Dette ble søndagsmiddag her i går. Det ble kjempegodt og skal helt klart lages igjen

  2. Terningkast seks fra hele familien, voksne å to tenåringer. Dette ble en favoritt. Kanskje litt dyr hverdagsmiddag, men det får så være 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste