Panna cotta er kjapp og enkel dessert å servere når du skal ha gjester eller hvis du vil unne deg noe godt til dessert. Panna cotta kan varieres i det uendelige, for eksempel med hvit sjokolade. Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNA COTTA MED HVIT SJOKOLADE

2 plater gelatin
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl H-melk
1 vaniljestang , frøene
150 g hvit sjokolade , hakket
4-5 glass eller porsjonsformer

RØRTE BRINGEBÆR

200 g friske bringebær (ca.) eller frosne (opptinte)
melis litt
bær eventuelt noen til pynt

SLIK GJØR DU

Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær

 

Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebærLegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Ha fløte og melk i en tykkbunnet kjele. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og vaniljefrøene i fløteblandingen og varm det forsiktig opp under stadig omrøring. La den stå å trekke på lav temperatur i ca. 5 minutter. Blandingen skal ikke koke! Ta kjelen av koketoppen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn i blandingen. La blandingen avkjøles noen minutter. Det er viktig at fløteblandingen ikke er for varm, for da kan sjokoladen korne seg, men samtidig må den være varm nok til at sjokolade smelter. Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle, hell den noe avkjølte fløteblandingen over og rør til sjokoladen er helt oppløst. Sett gjerne bollen i et kaldt vannbad noen minutter, mens du rører av og til.

Hell blandingen i 4-5 glass eller porsjonsformer. Avkjøl blandingen helt, før du setter formene i kjøleskapet til panna cottaen stivner. Det tar 4-6 timer. Denne desserten kan gjerne lages et par dager før den skal serveres. Hvis du skal la den stå i mer enn et par timer bør du kle formene med litt plastfolie eller lignende.

Du kan toppe panna cottaen etter smak og behag. Her har jeg rørt litt bringebær og melis (smak til), og drysset noen friske bær over.

 

Rett før servering fordeler du toppingen oppi glassene/porsjonsformene og pynt gjerne med friske bær hvis du har.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne må eg prøve, såg alldeles nydelig ut:) Lurer på om det går ann og sløyfe hvit sjokolade?

 2. Hei 🙂 har ptøvd meg på denne og den var kjempegod 🙂 Men har et spørsmål; når den stivnet så dannet det seg et lag på toppen, skal det være slik ?

  1. Ja. det skal skje dobbelt sjekket det og har lagd denne opskriften flere ganger. Jeg vet ikke hvorfor det skjer men det skal skje

 3. Tenkte å lage denne laktosefri, men jeg får ikke h-melk, tror dere det går bra med lett melk?

  1. Nei, sjokoladen og vaniljestangen gir etter min mening nok sødme i panna cottaen, men du kan selvsagt tilsette sukker om du foretrekker en søtere dessert. Lykke til! 🙂

 4. Hei! Jeg skulle gjerne visst hvilke røreredskaper du bruker og hvor varm væsken er ment å skulle bli. Sånne små detaljer … Ellers tusen takk for bloggen din. Den har fått meg til å lage mat fra bunnen av og det er jeg takknemlig for.

 5. Hei! Takk for inspirerande oppskrifter! Men har eit spørsmål ang panna cottaen… Då eg skulle smake på herligeten, så var smaken var god, men den hadde ikkje stivna skikkeleg etter 6 timer i kjøleskapet i tillegg til at konsistensen var kornete. Kva har eg gjort gale her, trur du?
  Med venleg helsing Marita

  1. Hm, vanskelig å si hva som har gått galt hvis du har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Siden konsistensen var kornete kan det være at du har varmebehandlet for mye slik at sjokoladen har blitt kornete (blandingen skal ikke varmebehandles etter at sjokoladen er tilsatt). Alternativt kan det være at fløten eller melken var sur? Lykke til neste gang! 🙂

   1. Fant akkurat ut at min også ble kornete, skilte seg, og ikke stivna, og jeg er ganske sikker på at det er fordi jeg lot melke og fløteblandingen koke et lite øyeblikk. Sjokoladen ble tilsatt etterpå, så det kan ikke være grunnen.. Koking eller ikke koking er nok cluet her 🙂

 6. Hei Trine.
  Jeg skal lage denne til gjester og vil så gjerne den skal bli vellykket. Spm mitt er om melk/fløte skal varmes helt til kokepunktet? Tusen takk.

 7. Hei!

  Går det ann å la den avkjøles i kjelen på benken eller vil den stivne helt da? Har laget noen sjokoladekremmerhus som jeg tenkte at pannacottaen skulle ligge inni, men lurer veldig på hvordan jeg skal få det til da sjokoladen vil smelte om jeg legger den varme massen inn. Hva tenker du? 🙂

 8. Hei! Jeg har laget denne panna cottaen to ganger og mislyktes begge gangene. Det legger seg ca en cm med tynn løs væske nederst i glasset. Altså, panna cottaen skiller seg. Jeg hadde i en ekstra plate gelatin i dag, men det samme skjedde i dag som sist. Ca en cm i bunnen setter seg ikke. Hva kan dette komme av? Jeg har aldri prøvd andre oppskrifter da jeg er en stor fan av dine sider. Hjelp!!?

  1. Jeg laget denne desserten i går, og jeg fikk også denne gangen perfekt resultat ved å følge denne oppskriften. Det kan høres ut som om fløten og/eller melken din var sur? Videre er det viktig at fløteblandingen ikke koker, eller at den er for varm når sjokoladen skal røres inn. Lykke til neste gang!

   1. Hei Trine!
    Det er veldig vanskelig å unngå at melkefettet stiger opp, og at den nederste delen av desserten blir litt gråaktig. Det blir altså et skille mellom øverste del med mer melkefett, og bunnen som har mindre. Det viser også dine illustrasjonsfotografier. Det er ikke noe stort problem, alt stivner og smaker like godt, men den nederste delen blir litt gråaktig og ser ikke like innbydende ut.

 9. Hei , skal prøve meg på oppskriften på panna cotta, skal bærene til sausen kokes? eller bare rører du det kaldt?

 10. Hei! Har tenkt til å lage denne til flere personer (15-18). Bør den da lages i flere omganger/kjeler eller kan alt tas i en stor kjele?

 11. Prøvde denne oppskriften og fikk samme resultat som et par over her har skrevet. Desserten ville ikke stivne, selv om den stod i kjøleskap over natten. Jeg fulgte oppskriften slik den står og ingrediensene var definitivt ikke sure. Mislykket og gikk rett i vasken 🙁

 12. Jeg har laget denne mange ganger og fått perfekt resultat hver gang. Tror det er om å gjøre å passe på temperaturen.

 13. Hei. jeg har prøvd denne oppskriften med Hmelk og fløte? det var ikke bra. det må nok være bare kremfløte skl den bli god.

 14. Fikk også kornete panacotta og den skilte seg. Hadde rene former, melken kokte ikke og var ikke veldig varm når jeg tilsatte sjokoladen.. Hmmmm…..er det bedre å varme melken for lite enn for mye??
  Dobler du gelatinmengden ved dobbel oppskrift?

  1. Hvis fløteblandingen ikke var veldig varm kan det hende at den er kornete pga at sjokoladen ikke er ordentlig oppløst. Blandingen må være varm nok til at sjokoladen smelter helt, men ikke så varm at den korner pga temperaturen. Det er også viktig å røre godt.

 15. Heisann, lagde panacottaen igår og min ble og kornete. Lot den stå over natten. Den smaker fortsatt godt.Produktene var ikke sure og mel/fløte/vanilje blandingen kokte ikke. Jeg fulgte oppskrift til punkt og prikke og hadde lest andres kommentarer før jeg begynte og var oops på å varme den forsiktig opp. Kanskje en ide å si noe om hvor varm blandingen skal bli. Tror min var litt over kroppstemperatur.

 16. Jeg har nå svart på spørsmålet over, og det kan virke som om blandingen din har vært for kald slik at sjokoladen ikke har blitt helt oppløst. Synes det er vanskelig å si hvor varm blandingen er når sjokoladen skal røres i, men den skal være vesentlig høyere enn kroppstemperatur.

 17. Brukte stekstermometer under hele prosessen + flittig røring. Varmet opp til 92 * – lyrakk av plata. Ca 80* tilsatte jeg gelatin. Tømte det over sjokoladen ca 75*. Bra resultat

 18. Hei! Tror ikke det spiller noen rolle om det koker litt, har brukt denne oppskriften flere ganger og det har småkokt – bestandig vellykket. Men; det må ikke koke etter at gelatinn er tilsatt – da kan det skjære seg 🙂

 19. Denne smaker utrolig bra! Har bare følgt oppskriften og har lykkest med det første!
  Mvh,

  Krisztina

 20. Hei!
  Har ikke prøvd oppskriften enda, men man bør huske på at hvit sjokolade ikke bør over 40 grader når den smeltes☺

 21. Hei! Ja, dette med 40 grader for hvit sjokolade, er kanskje en viktig detalj. Nå fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke – fersk fløte og melk og ingen koking. Nå ser jeg at etter å tilbrakt ei natt i kjøleskapet har det dannet seg en ca. 1 cm tynn væske i bunnen! Og jeg skal ha middagsselskapet mitt i dag. Nei, dette var ikke bra!

  1. Så leit å høre, men jeg tror du likevel kan servere dem da smaken er den samme gode. Jeg har nå presisert oppskriften ytterligere.

 22. hei! skal prøve ut denne oppskriften, men har bare geltainpulver. Hvordan måler jeg dette ift. gelatinplater?

 23. Hei hei, har laget denne desserten mange ganger nå og alltid fått perfekt resultat 😀
  Takk for en kjempe god oppskrift på enkel dessert som alltid imponerer 😉

 24. Hei. Skal ha konfirmasjon i mai og lurte på å lage denne til dessert. Veit du kor lenge den held seg god i kjøleskap? Må kunne lage den 2-3 dagar før sjølve dagen… 🙂

 25. Hei
  Har laget disse ( en annen oppskrift) men min ble for hard? Tror nok det ble for mye gelatin ?
  Skal bruke de i morgen, er det noen måte å få de mykere på .?? Eller må keg kaste de ..

 26. Hei,
  På pakningen av mine gelatinplater (Gelatine «Gelita») står det at man skal bruke 5 plater til 1/2 l vann.
  Er det disse platene du bruker i din oppskrift?

  Takk for spennende oppskrifter.

  Inga

 27. Har laget Panna Cotta dessere ten m/hvit sjokolade 6-7 ganger. Den er veldig god. Etter første forsøk, så har eg redusert mengde m/hvit sjokolade fra 150g til 100g ettersom smaken av sjokolade ble vel mye ellers.Første gangen eg spiste dessert m/hvit sjokolade var på en ferietur til Geneve og noen franske alpelandsbyer. På en uterestaurant i Annemasse like ved Geneve hadde de denne desserten. Den var bare himmelsk, de laget den veldig porøs,og hadde en eventyrlig smak. Skulle likt å få oppskriften m/fremgangsmåte til den, men det er vel hemmelig.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste