Norske jordbær og en vellagret balsamicoeddik er en god kombo. Prøv den sammen med panna cotta eller litt god vaniljeis. Jo bedre balsamicoeddik, jo bedre blir desserten. Velg derfor en vellagret type. Da trenger du også mindre sukker.

Ingredienser

PANNA COTTA

3 plater gelatin
1 1/2 ss sukker
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 ss flytende honning
1 vaniljestang

BALSAMICOMARINERTE JORDBÆR

200 g jordbær
2-4 ss sukker
3 ts vellagret balsamicoeddik

SLIK GJØR DU

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme, til du får lys karamell. Tilsett honning, fløte og melk, og varm forsiktig opp blandingen under stadig omrøring. Etterhvert vil karamellen og honningen løse seg helt opp, men pass på at det ikke koker.

Del en vaniljestang på lang og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrø og vaniljestangen, og la blandingen stå å trekke på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i blandingen.

Hell blandingen i 4-5 glass eller porsjonsformer/silikonformer. Avkjøl noen minutter, før du setter det i kjøleskapet til det stivner. Det tar 3-4 timer.

Skyll og rens bærene og del dem opp i jevnstore biter. Strø over ca. halvparten av sukkeret og tilsett balsamicoeddiken. Vend forsiktig sammen og smak eventuelt til med litt mer sukker om nødvendig. La det stå å trekke noen minutter før servering.

Server panna cottaen i glass eller hvelv dem over på en liten tallerken. Fordel de balsamicomarinerte jordbærene over eller ved siden av, og pynt eventuelt med jordbærblomster eller mynteblader – og server umiddelbart.

Panna cotta med balsamicomarinerte jordbær

TIPS

  • Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men dersom du skal la den stå i mer enn et par timer bør du dekke formene med litt plastfolie eller lignende.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste